Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
2. november 2016, 08:48

Ooperilaulja Helen Lokuta usub, et kaartide panek ja hingede väljakutsumine on patt

Mitmel korral oma elus jumalikku abi kogenud metsosopran Helen Lokuta soovitab, et inimesed ei läheks hädas abi otsima selgeltnägijatelt ja nõidadelt, vaid pöörduksid meile omasema kristluse poole. Tema ellu on tulnud tänu sellele palju positiivset.

Nõukogude võimu tõttu on Eestis üks põlvkond inimesi kasvanud ilma usuta, sarnases valguses on nad kasvatanud ka oma lapsi. Sellega on Heleni (41) sõnul aga hävitatud väga suur osa meie kultuurist. Ehk seepärast otsivad inimesed hingetuge igalt poolt mujalt, näiteks esoteerikast? «Inimesed on segaduses, neil on igatsus leida jumal. Nad tahavad leida rahu enda sees, aga nad ei tea, kuidas. Hing ei saa kunagi vabaks, kuni me pole leidnud jumalat enda seest.»

Helen on seda meelt, et uske ei tohi omavahel segada. Kõik kaardid, ennustamised ja muu on naise meelest jumala poolt keelatud. Surnute hingede väljakutsumine on patt. Igasugune ennustamine on väär ja seda ei peaks kirikuga segama. «Inimesed, kes teavad vaimsest maailmast vähe, peaksid olema eriti ettevaatlikud.»

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse