Foto: erakogu
Mitmesugust
25. oktoober 2016, 11:29

Terapeut Liis Kuurme: "Julgus võtta vastutus oma elu eest on väga oluline!"

Tänapäeval muutub maailm kiiresti ja aina tõttavas ühiskonnas on paljud inimesed asunud ennast leidma vaimses maailmas. Sealt otsitakse abi ka nii mõnegi tervisehäda puhul, et mitte olla üksnes ravitav, vaid ka teada, kust sümptomid pärit on, ja haigusi ennetada.

Lisaks tava- ja alternatiivmeditsiinile on meie maailma tulnud ka mõiste täiendmeditsiin ning just sellest valdkonnast on pärit ka paljulubav seade nimega TimeWaver, mis loeb meie infoväljast hädade põhjusi.

Mis asi on täiendmeditsiin ja kuidas see meile jõudis?
Täiendmeditsiini alla kuuluvad näiteks seadmed, millega on võimalik sisestada inimese energeetiline DNA, mille järgi on võimalik tema energeetilisest infoväljast eraldada probleemid, mille tõttu on inimesel füüsilised või psühholoogilised kõrvalekalded.

Mida täiendmeditsiin täpsemalt tähendab?
Kui võtame näiteks inimese, kel pole otseseid füüsilisi probleeme, tal pole mingit haigust diagnoositud, aga tal on mingid hirmud, siis see seade analüüsib infovälja põhjal, kust need hirmud pärit on.

Tihtipeale on need pärit lapsepõlvest, aga kuna need kogemused on olnud traumeerivad, on ta pakkinud need ilusasti alateadvuse kaugematesse soppidesse. Hirmutavaid asju ei taha ju keegi mäletada, kõik tahavad neid unustada.

Seega pole tegu mingi võluvitsaga – ise peab ka tegutsema?
Absoluutselt. Tähtis on see, et inimene tuleb siia vabalt iseenda tahtest, tegelema iseenda probleemidega, mis on teda oma keskmest välja viinud, ja teine asi on vastutuse võtmine oma elu eest. Tänapäeva ühiskonnas olen ma vähemalt viimase aasta jooksul näinud väga palju inimesi, kes kardavad võtta vastutust. Julgus võtta vastutust oma elu eest on väga oluline.

Miks vastutuse võtmine nii oluline on?
See on mugav, kui keegi teine otsustab, aga siis pole sul õigust öelda, kuidas võiks olla või et keegi teine tegi sulle halba. Inimene on siia ellu tulnud, et ise otsustada, sest ainult ise saame midagi muuta. Isiklikku vastutust võttes saame teha otsuseid, mida me ise päriselt tahame.

Kas siia tullakse viimasel hetkel, kui probleemid on juba väga suured? Kes on need inimesed, kes siin käivad?
Inimesi on seinast seina. 70‒80% on inimesed, kellel on juba konkreetne sümptom, mis annab märku, et midagi on valesti, nad on juba füüsiliselt või psühholoogiliselt keskmest väljas. On ka inimesi, kes on küll keskmes, aga otsivad midagi veel. Nad näevad, et elus on veel midagi, nad tahavad liikuda edasi teisele tasandile ega rahuldu sellega, et kõik on nüüd hästi. Meie eesmärk siinses elus on kogu aeg areneda ja kui me oleme mingis eluetapis saavutanud tasakaalu, siis on ju inimlik, et me tahame mistahes kontekstis edasi õppida.