Sisuturundus
21. oktoober 2016, 10:10

Emaks või isaks saab ka teisiti!

Oktoobrikuus käivitas SOS Lasteküla omanäolise sotsiaalkampaania, millega otsitakse toredaid emasid ja/või isasid, kes sooviksid tulla perevanemaks SOS Lastekülla või pakkuda vanemliku hoolitsuseta lastele armastust ja tuge omaenda kodus.

SOS ema või isa saab olla omaenda kodus

 Sotsiaalkampaania üheks olulisemaks eesmärgiks on anda laiemale avalikkusele teada, et SOS emaks või isaks on võimalik hakata ka oma kodus. Oma koju on võimalik võtta kuni kuus last, kuid konkreetne otsus laste arvu kohta peres sõltub eelkõige perre tulevast lapsest (lastest) ning last võtta soovivast perest.  Perele ja SOS Lastekülale sobivad tingimused lepitakse kokku konkreetse perevanema tööleasumisel, kuid soovi korral võib pereema tööl käia (töölkäimine sõltub perre võetud laste arvust ning nende laste vajadustest). Samuti on perevanematele ette nähtud puhkusepäevad. Lapsed jõuavad perre kohaliku omavalitsuse, SOS Lasteküla ning perevanemate ühise otsuse tulemusena.

„Järgnevatel aastatel on SOS Lastekülal kindel soov leida selliseid peresid, kes sooviksid lapsi kasvatada oma kodus. Tänasel päeval on üks selline pere juba olemas ning nende kogemus näitab, et tulevikku võib vaadata väga optimistlikult. Kui SOS Lasteküla leiab kampaania raames vähemalt ühe sellise pere, oleme oma eesmärgi juba edukalt täitnud. Südames muidugi loodame, et see arv on oluliselt suurem,“ ütles SOS Lasteküla personalijuht Signe Toom.

SOS Lastekülal on kodud Keilas, Põltsamaal, Narva-Jõesuus ning Juurus

Emade ja/või isade puuduse on tinginud SOS Lasteküla kiire ja pidev kasvamine. Kui SOS Lasteküla toredaid emasid ja/või isasid ei leia, jäävad  väga paljud lapsed ilma kodutundest ning ei saa mitte kunagi kogeda, mida tähendab armastust täis kodu.

2015. aastal tuli SOS Lastekülla elama 64 uut last, kellest kõige noorem oli pooleaastane. Kokku elab 2015. aastal SOS Lastekülas 211 vanemliku hoolitsuseta last. SOS peredest on tuule tiibadesse saanud 161 last.

SOS emaks ja isaks saavad kandideerida kõik inimesed, kes tunnevad, et neil on pakkuda  armastust ning mõistmist ja kes tunnevad vastutust laste ees, kellel ei ole oma bioloogiliste vanemate poolt tuge. Kõige olulisem on siiras soov ja hea tervis. SOS perevanem(ad) elavad lastega ööpäevaringselt koos ning  neile on abiks SOS pereabiline, kes vajadusel vanematele hingetõmbeaega annab. Samuti abistab perevanemaid professionaalne meeskond koos erinevate erialaspetsialistidega.

Kampaanialehelt leiab palju vajalikku

Kampaanial on oma veebileht www.emaisa.ee, kust saab infot selle kohta, milline on perevanemate roll, kuidas see vanemaks olemine siis tegelikult käib, kes ema või isa selles protsessis abistavad ning moel saab lapsi kasvatada omaenda kodus. Kampaanialehelt on võimalik kohe ka oma CV ehk elulookirjeldus saata ning seal on ka kõik vajalikud kontaktid, millele helistades saab küsida lisaküsimusi. Lehel asuva rubriigi „Ekspertide blogi“ alt leiab lahedaid videoid ja pilte kampaania kohta.

Vahva kampaania peategelasteks on viis väikest eksperti, kelle eesmärgiks on abistada SOS Lasteküla toredate perevanemate leidmisel.

„Meie soov on leida häid emasid ja isasid neile lastele, kes on kaotanud oma bioloogilised vanemad. Seekord käib emade ja isade otsimine läbi väikeste laste silmade. Kui äriettevõtted palkavad tippjuhtide leidmiseks appi professionaalsed personaliotsingufirmad ja talendiotsijad, siis SOS Lasteküla otsustas teha sama – kaasata perevanemate otsimise protsessi tipptasemel eksperdid,“ ütles SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro. „Emade-isade leidmisel abistab SOS Lasteküla viis 4-13aastast eksperti, kes teavad kõige paremini, milline peab olema üks tubli ja asjalik ema või isa. Kampaania jooksul arutlevad väikesed eksperdid perevanemate rolli üle ning koostavad töökuulutuse.“

Üheks oluliseks kampaania osaks on humoorikad videoklipid, milles eksperdid räägivad sellest, milline peab olema üks tõelist tore ema või isa, intervjueerivad SOS Lasteküla heatahtesaadikuid Nele-Liis Vaiksood ja Heinz Valku ning paljusid SOS Lasteküla töötajaid. Videod on leitavad SIIT.

Sotsiaalkampaania toredate emade ja/või isade leidmiseks kestab oktoobri lõpuni, kuid asjalikke perevanemaid ootab SOS Lasteküla oma perre aasta läbi.

Kampaania töökuulutuse leiab SIIT.