Foto: Pixabay
Mitmesugust
5. oktoober 2017, 23:37

6 põhjust, miks ei tohiks apelsinikoori minema visata!

Ära viska söödud apelsini koort prügikasti, vaid kasuta enda tarbeks nutikalt ära.

1. Mõjub efektiivse toonikuna. Apelsinikoor aitab leevendada näonaha punetust ja tumedaid laike. Lisaks toonib C-vitamiin nahka ja ei lase sel tuhmiks muutuda. Seetõttu on eriti kasulik 1-2 korda nädalas näomaski teha: sega omavahel kooritud apelsin ja maitsetamata jogurt, kanna mask näole, hoia umbes 15 minutit ja loputa rohke veega.

2. Valgendab hambaid. Saavuta endale valge ja särav naeratus... mõne sendi eest. Tee nii: hõõru hambaid kaks korda päevas 2-3 minutit apelsini sisemise koorega (valge osaga), seejärel loputa suu. Juba üsna pea on sinu hambad mitme tooni võrra valgemad.

3. Aitab kaalu langetada. C-vitamiin aitab kaalu langetada ja et see efektiivselt toimiks, vaheta kohv või karastusjoogid tee vastu välja. Koori apelsin, vala kuum vesi koortele ja lase 10 minutit tõmmata. Seejärel nõruta koored tee seest välja, lisa mesi ja naudi. Tarbi vähemalt kaks korda päevas.

4. Alandab halba kolesterooli. Apelsini koored alandavad halba kolesterooli, seetõttu tuleks ülalnimetatud teed kaks korda päevas kindlasti juua!

5. Lõhnastab tuba. Tee ise keemiavaba õhuvärskendaja! Lisa kaussi peotäis apelsini ja sidruni koori, paar kaneelipulka, 2 tassi vett ja keeda segu umbes 10 minutit. Seejärel nõruta vesi välja ja vala spreipudelisse. Voila!

6. Aitab tõrjuda putukaid ja sipelgaid. Neile ei meeldi tsitruse lõhn, seega - kui hõõrud enda nahka apelsini koorega, lähevad need ebameeldivad tegelased sinust ringiga mööda.

Foto: Pixabay