Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
14. oktoober 2016, 11:40

Neli tõsist põhjust, miks kõhule pekk koguneb (3)

Alati ei pruugi ebatervislik toiduvalik olla põhjuseks, miks kõhule tekib ühtäkki ootamatu pekikiht.

Väga sageli pole sugugi toiduvalik süüdi selles, et su kõhulihased on peitunud pehme rasvakihi alla, kirjutab Women's Health ja toob välja neli tõsist põhjust, miks kõhule pekk koguneb.

Põhjusi, miks kõhule ühtäkki pekikiht tekib, on mitmeid:

1. Sa magad liiga palju või liiga vähe. Kui sa magad pidevalt viis tundi või vähem või hoopis rohkem kui kaheksa tundi, võid ühel hetkel avastada, et kõht on tavapärasest pehmem. Põhjus, miks kaua magajad lähevad vöökohast paksemaks on lihtne - nad lihtsalt veedavad voodis rohkem aega ning pole päeva jooksul kuigi aktiivsed. Vähene magamine aga aeglustab ainevahetust, mis aitab kehal energiat kokku hoida ning me sööme asju, mis pole kuigi tervislikud, et energiat saada.

2. Sa oled stressis. Stressis inimene himustab rasvaseid ja kõrge suhkrusisaldusega toite, mis pakuvad tröösti. Need lisakalorid aga lähevad otseteed sinu keskkohale puhkama.

3. Sul on polütsüstiliste munasarjade sündroom. Seda esineb umbes 10-20 protsendil naistest. Neil on tavapärasest kõrgem testosterooni tase ning kaalus juurde võttes koguneb see nende keskosale.

4. Su keha läbib hormonaalseid muutusi. Menopausi ajal hakkab paljudel naistel kõhule rasvakiht tekkima. Selles on süüdi ainevahetuse aeglustumine ning östrogeeni langus kehas.