Foto: sincerelybitter.com
Mitmesugust
10. oktoober 2016, 11:36

ÄRA LASE SÜGISMASENDUST LIGI: 10 võimalust, kuidas tuju üleval hoida!

"Kuigi senini on sügis olnud küllaltki ilus, soe ja värviline, siis viimastel päevadel valitsev tuul ja vihm on minu tuju korralikult nulli kiskunud. Igasugune motivatsioon tegutsemiseks on kadunud," kirjutab blogija Mai (Sincerely Bitter) enda värskes sissekandes. Seetõttu pani ta kokku 10 erinevat võimalust ja lahendust, kuidas sügissumedusest hoolimata tuju üleval hoida.

Kõige lihtsam on muidugi pugeda sooja pleedi sisse, süüdata küünlad, vaadata TVd, süüa rämpsu ja lihtsalt olla. Tundub, et see töötab... AGA ainult seniks, kuni süsivesikute toime kaob. Pärast on ikka tuju samamoodi kehv, enesetunne ka mitte nii hea ja liigutada kohe üldse ei viitsi.. Mida ma siis ikkagi teen, et hea enesetunne tuleks ja jääks? 

Foto: sincerelybitter.com

#1 Teen kellegi teise tuju heaks. Kui minu olemasolu, käitumine või on kellegi teise tuju heaks teinud, tõstab see ka minu enesehinnangut ja teeb päeva veidi positiivsemaks. 

#2 Panen unistused kirja. Olen seda teinud väikesest peale. Alustades kas või sellest, et lõikasin kunagi ajakirjadest ilusaid pilte välja ja kleepisin need oma kaustikusse (vision boards, moodboards, unistuste kollaaž jne). Mingi hetk tegin seda sisustusajakirjadega, kaustiku pealkiri oli "Minu tulevane kodu". Nüüd teen seda arvutis ja kollaažid koosnevad peamiselt reisipiltidest, asjadest, mida soovin endale lähiajal soetada (aga mille soetamine pole hetkel mingil põhjusel võimalik) ja mida tahan elus saavutada.

Mul on ka lisaks veel nimekiri, kust saan edukalt maha kriipsutada need unistused, mis on juba täitunud ja nende maha kriipsutamine on see, mis teeb tuju tõeliselt heaks! Kirja panen tavaliselt nii pisikesed unistused kui ka suured, sest isegi kui suured ei täitu, oskan rõõmu tunda väikestest asjadest.

#3 Teadvustan. See punkt käib veidi kokku eelmisega. Kuigi see tundub imelihtne, siis tegelikult igapäevases elus unustame endale teadvustada seda, mis meie ümber toimub. Mina kasutan rakendust "5 minute journal". Mõeldes sellele, kes ma olen, mille üle olen tänulik (iga päev pean leidma 3 asja, mille üle tänulik olla), mida tahan teha, mida teen ning mida oleksin võinud teha teisiti ning üritades näha igas olukorras midagi positiivset, annab elule veidi teistsuguse perspektiivi. Jah, ühe korra asjad kirja panna, tundub imelihtne. Teha seda aga iga päev, hommikul ja õhtul, paneb enda ja oma elu üle ikka sügavalt mõtlema. Soovitan proovida.

#4 Teen midagi, mida olen edasi lükanud. Algul on see kindlasti vastumeelt ja väga-väga raske, aga kui asi tehtud saab, on enesetunne kohe palju parem. Esiteks, see tegemata asi ei vaeva mind enam ja teiseks, saan enda üle uhkust tunda, et selle lõpuks ära tegin.

#5 Poputan keha ja vaimu. Teen näomaske, jalavanni, pediküüri-maniküüri, sirgendan juukseid jne, et tunda ennast inimesena. Lisaks kuulan head muusikat, podcaste, audio/video kursusi ja vaatan põnevaid saateid, nt: VSauce (Youtube), Brain Games, London Real (Podcast), TED Talks, Creative Live, et ka vaim saaks veidi uut hingamist.

Tema ülejäänud soovitusi loe edasi blogist Sincerely Bitter SIIN!

Foto: sincerelybitter.com