Foto: HELIN LOIK-TOMSON
Mitmesugust
10. oktoober 2017, 20:30

HEAD NIPID! Kuidas hoolitseda küünte eest sügisel?

Suviste vitamiinisaaduste aeg on möödas ja sügis näitab meile enda kõige kargemat poolt - kuidas aga sellest hoolimata saavutada tugevad, terved ja pikad küüned?

#1 Hoia küüned lakituna. Kui enamasti soovitatakse küüntele puhkust anda ja need lakivabana hoida, siis vastupidiselt hoia küüned lakituna. Lakk tekitab küüntele kaitsekihi ja ei lase neil kiiresti narmendama minna. Ainult et jälgi, et tegemist oleks toksiinivaba (keemiavaba) küünelakiga. Kui sa seda ise poest ei leia, siis küsi nõu müüja käest.

#2 Katseta geellakki. Eriti mugav lahendus oleks üleüldse katsetada geellakki, sest hea maniküürija juures käies püsib tulemus nädalaid ja sinu enda küüs paraneb ning kasvab geellaki all. 

#3 Osta õige küünelakieemaldaja. Ehk eelista alati alkoholivaba küünelakieemaldajat ja eriti hea, kui sellele on lisatud õlisid või vitamiine.

#4 Vitamiinid! Mine apteeki ja küsi nõu spetsiaalselt küüntele/juustele/nahale mõeldud vitamiinide kohta ning hakka neid regulaarselt võtma. Tulemus on hämmastav. Lisaks ära unusta igapäevaselt süüa puu- ja juurvilju!

#5 Soeta küüneõli. Võta endale igaõhtuseks rutiiniks küünenahkade õlitamise - see tõepoolest tugevdab küünt, taastades nende loomuliku sära ning paneb nad kasvama.

#6 Boonusnipp! Tee küüntele "soolavanne" ehk lisa kaussi soe vesi ning sega juurde sool. Ka see taastab küünte tugevuse. Hoia sõrmi 5-10 minutit soolavannis, seejärel loputa käed. Enne käte vannitamist ole kindel, et küünenahad ei narmenda - teate ju küll seda ütlust, et soola ei tasu haava peale raputada.