Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
6. oktoober 2016, 15:10

Kiri peatoimetajalt - mida mulle julgus andnud on?

Kas sa julged võtta vastu, kui elu esitab sulle huvitava, aga keerulisena tunduva väljakutse? Sa tead, et see ei saa olema lihtne, et sul tuleb ohverdada arvatavasti üsna suur tükike iseendast või, veel hullem, oma pere, oma laste heaolust. Aga see, mille vastu saad, on midagi võimsat.

Sul on võimalik olla osa millestki endast suuremast, mis pikemas perspektiivis teeb olemise paremaks kõigil, ka sinul ja su lastel. Ma saan suurepäraselt aru president Kersti Kaljulaidist, kui ta rääkis pool aastat tagasi antud usutluses, et tema särava karjääri taga pole mitte üle laipade edasi trügimine, vaid pigem julgus esitatud suured väljakutsed vastu võtta.

Julgus on üks imeline asi, millest aga ka kõige edasipüüdlikumatel, nutikamatel ja tublimatel tüdrukutel sageli puudu jääb. Julgusest küsida endale palka juurde, võtta vastu hullumeelseid, aga väga õpetlikke ja kasulikke projekte, tahta ja julgeda end teostada abikaasa ja perekonna kõrvalt. Ja saata haukujad viisakalt pikale lainele. Sest ka siis, kui sul julgus olemas, leiad end sageli inimeste väga siira küsimusterahe alt, milleks sulle see. Mina olen leidnud. Minu käest on otse küsitud, mida mulle julgus nii väga andnud on: vaata, selles ja selles asjas seal sa kukkusid ju läbi!

Mina nii ei tunne. Vastupidi. Olen õnnega koos, et neid keerulisi, aga tohutult põnevaid «luhtumisi» on mulle pakutud. Olen olnud väga teadlik ka riskidest, et asi ei pruugi hoolimata pingutustest kestma jääda. Olen alati vaadanud, kuidas mina saan seal areneda.

See vaatenurk on taganud, et olen alati omadega plussis, mis tahes ka ei juhtuks. See, kes ei luhtu, ei tee midagi. Igast komistamisest saab õppida, võtta kriitikast konstruktiivne osa ja unustada muu. Peaasi on talitseda hirmu ja minna edasi, koguda teadmisi, kogemusi ja julgust, sest ükskord, jah, tõesti, me võidame niikuinii. See võit ongi tegelikult siinsamas, see on juba käes, sest kui sa julged olla ja teed, oled juba võitnud. Nagu mina koos teie ja Naistelehe + Naistega.

Sel nädalal…

  • soovitan lugeda meie lemmikköögitarvikute lugu. Mina igatahes tellisin endale õunalõikuri juba ära (loe siit!).
  • varustan end eos külmetust peletavate vahenditega (mis need täpsemalt on, leiad siit!). Nohu ei hüüa tulles!
  • ajan näpuga järge Merit Boeijkensi koostatud õpetajate stiilispikris. Nii palju soodsat ja šikki ilu (stiilispikri leiad siit!).