Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
6. oktoober 2016, 14:55

RETSEPT // Evelini šokolaadileib

Evelin kutsus Naistelehe endale kööki külla, et üheskoos küpsetada üks tõeliselt hõrk šokolaadileib - see on endise presidendiproua sõnul nauding, mis on osa tervislikust eluviisist.

«Ma olen selle aretanud tervislikuks,» muigab ta. See olevat pesuehtne hea tuju küpsetis – ükski paha tuju pole pärast selle leiva maitsmist alles jäänud. Evelin on saanud küpsetise kohta ka ohtralt tagasisidet, mis on tema tähelepanekuid kinnitanud. Aedviljad, head rasvad, pähklid, seemned ja natuke ökokakaod – puhas headus ju. Suhkrut ja jahu on väga vähe ja enamik konsistentsi tuleb suvikõrvitsast.

Evelini šokolaadileib

  • 4 dl spelta- või nisujahu, võid osaliselt kasutada ka mandlijahu
  • 1 dl jämedaid kaerahelbeid
  • 4 dl valget suhkrut
  • 1,5–2 dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
  • 2 tl soodat + natuke sidrunimahla
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 4 muna
  • 3,5 dl taimeõli, eelista võimalusel osaliselt kõrvitsaseemneõli
  • 7,5 dl riivitud suvikõrvitsat
  • 1,5 dl purustatud pähkleid või mandleid
  • soovi korral värskeid või kuivatatud marju, tšiiaseemneid

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi sisse riivitud suvikõrvits, pähklid ja marjad. Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta umbes 55–60 minutit.

Foto: Daisy Lappard

Muuhulgas rääkis Evelin enda uutest projektidest ja sellest, kuidas üksinda hakkama saada ning jagas nippe lisaraha teenimiseks. Loe tema tegemistest pikemalt edasi juba SIIT!