Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
27. september 2016, 14:53

ABI ON OLEMAS: 5 põhjust, miks rasv kõhule koguneb

Kõhurasv pole probleemiks ainult bikiinides rannal käies, vaid hoopis suur risk ja märk, et sind võivad tabada mitmed rasked haigused.

Portaal Womens Health toob viis põhjust, miks rasv võib su kehal koguneda just kõhule.

Sinu emal on õunakujuline keha 

Suurt rolli rasva kogunemisel mängib see, et mis sulle geenidega on juba kingitud. Kiire pilk oma perele annab aimdust. Kui leidub palju esivanemaid õunakujulise kehaga, siis tuleks oma kaloreid eriti hoolsalt piirata ja füüsiliselt aktiivsem olla. 

Hormoonid on paigast ära

Menopausi eel asub rasv veelgi jõudsamalt kogunema just kõhule. Põhjuseks östrogeeni taseme langemine. Lisaks aeglustub ainevahetus. Kasulik oleks panustada lihaste kasvatamisele.

Sul on polütsüstilised munasarjad

Polütsüstilised munasarjad puudutavad umbes 10-20 protsenti naistest. neil on kõrgem testosterooni tase ja kogevad tihti kaalutõusu. Eriti kipub see liigne kaal kogunema kõhule.

Liiga vähe und või just liiga palju

Kui magad pidevalt öösiti kõigest viis tundi, siis see võib olla põhjuseks, miks rasv sulle kõhu ümber koguneb. Samas võib sama tulemuseni viia ka 8 tundi või rohkem und. Kõigi unevajadused on siiski erinevad, kuid ööuni jäävad umbes 7-9 tunni vahele.

Tõsine stress

Kui oled pinge alla, siis keha vabastab hormooni nimega kortisool. See tekitab sinus tunde ja vajaduse tarbida magusamaid ja rasvaseid toite, et pakkuda kiiret mugavust ja rahulolu. Samuti muudab kortisool keha toimimist nii, et põletad vähem kaloreid. Jooga ja mediteerimine võib abiks olla.