Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
24. september 2016, 22:46

5 asja, mida ei tohi kindlasti pesumasinasse visata! (4)

Pesumasin võib küll nii mõnelgi korral olla tõeline elupäästja, ent teadmatusest võib see nutikas vidin ka suure karuteene teha! Ehk hoia need 5 asja kindlasti pesumasinast eemal!

1. Bikiinid/ujumisriided. Kõrged temperatuurid rikuvad elastaani ja kuivatusrežiim muudab ujumisriided rabedaks. Pigem loputa rannariideid käsitsi.

2. Sukkpüksid. Nende materjal võib pesumasinas sõna otseses mõttes "kokku kuivada" või kortsuda ja täiesti terved sukad võivad hetkega rikutud olla.

3. Libisemiskindlad matid võivad jala all küll mõnusad ja tänuväärt abilised olla, ent pesumasinas hakkab liim sulama ja kõige hullemal juhul võib lahti tulnud liim suure kuumuse tõttu ka tulekahju tekitada.

4. Pesumasina kuivati rikub rinnahoidjate elastsust, kuju ja kvaliteeti. Äärmisel juhul kasuta vaid pesufunktsiooni ent võimalusel pese rinnahoidjat käsitsi.

5. Jooksujalatsid. Kuumus rikub taldu, tõmbab nad liimist lahti ja teeb liiga nende välimusele. Samas tenniseid võib ekspertide sõnul alati pesumasinasse visata - ettevaatlik tasub olla ent aeroobikajalatsite puhul.