Foto: goodhousekeeping
Mitmesugust
23. september 2016, 21:24

ÄRA RAISKA TOITU ehk 8 nippi, kuidas toiduaineid ära kasutada

Külmkapp on erinevatest toiduainetes pungil ja siiski tundub, et süüa pole mitte midagi? Ilmselt ei kasuta sa kõike otstarbekalt ära ja ka külmkapi kõige tagumised purgid kaotavad varsti oma eluaja. Need 8 leidlikku ideed aitavad sul toitu nutikalt ära kasutada ja mis seal salata - ka raha säästa!

1. Valmista allesjäänud juurviljadest pesto! Üksik porgand, tükike peeti, salatilehed või basiilik - viska kõik köögikombaini, lisa oliiviõli, soolt-pipart, küüslauku ning muid ürte ja mõnus pestosegu ootab leivale määrimist!

2. Või tee üks värviline salat! Sega kõik üksikuna seisma jäänud juurviljad-puuviljad kokku ja naudi lõbusalt värvilist salatit.

Foto: goodhousekeeping

3. Kombineeri kõik toiduülejäägid pastasalatisse. Olgu selleks juba pikalt külmkapinurgas seisnud konserveeritud tuunikala, tükk kanafileed, marineeritud seened, juust - mis iganes! Sega kokku pastaga ja ongi uutmoodi salat valmis.

4. Pitsasta kõik! Ehk alati ei pea tegema sibula-juustu-küüslaugu-hakklihapitsat. Ole loov ja pane pitsale hoopis need asjad, mis hakkavad varsti aeguma ja vajavad tarbimist.

Foto: goodhousekeeping

5. Nii nagu võid kõike pitsastada - võid kõike ka supistada! Seened, läätsed, riis, borokoli, lillkapsas, kõrvits...

6. Või valmista üks toekas ahjuvormisegu. Sega kõik omavahel kokku ja pane ahju küpsema.

Foto: goodhousekeeping

7. Kõiki järelejäänud juurvilju võib alati röstida ja ära unusta piiluda ka enda sügavkülma - kindlasti leiad sinna ammu paigutatud kanakoivad!

8. Ja kui pole parasjagu tahtmist "jääke" süüa, siis viska need sügavkülma. Purusta kõik blenderis ära ja valmista näiteks basiiliku-, murulaugu-, petersellikuubikud, mida saab järgmise toidutegemise ajal hõlpsasti kasutada. Või tükelda õunad, banaanid, apelsinid ja kasuta edaspidi smuutide tegemisel - siis pole jääd vaja eraldi lisaks panna!

Foto: goodhousekeeping

Allikas ja pildid: housekeeping.com