Illustratiivne pilt.Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
22. september 2016, 15:44

ITAALIA RIKKURID JAGAVAD VARA: naine peab eksmehele tagastama 13karaadise briljantsõrmuse ja Picasso

Kümne aasta eest lahutanud rikas itaalia paar on käinud siiani kohut, mis otsustaks, millised kingitused tuleb naisel eksmehele tagastada.

Itaalia kõrgeima kohtu otsus oli, et endised abikaasad peavad abielu ajal saadud hinnalised kingitused teineteisele tagastama. Kunstnik Katherine Price Mondadoril käskis kohus tagastada 13karaadise briljantsõrmuse ja väärtusliku Picasso maali oma endisele abikaasale, kes oli need naisele abielu ajal kinkinud, vahendas The Local Studio Cataldit.

Kohus otsustas, et Price Mondadori võib endale jätta Klimti, mis oli saadud kingiks viimasel sõbrapäeval, lisaks sellele ka kõik teised jõulu-, sünnipäeva- ja sõbrapäevakingitused. Kohus märkis, et kinkimine on neil puhkudel traditsiooniline ning märkis ka seda, et mõlemad pooled on väga rikkad. Price Mondadori eksabikaasa on Itaalia ärimees Giuseppe Gazzoni Frascara, kellelt kingitused on saadud „kasutusvabadusega“ ning võivad naisele jääda ka pärast abielu purunemist, leidis kohus.

Kohus leidis aga, et Picasso maal on nii väärtuslik, et sellest ilmajäämine teeb Frascara tublisti vaesemaks. Kohus otsustas, et naine peab maali eksmehele korvama rahaliselt, sest ta oli vahepeal selle 600 000 euro eest maha müünud.

Paar lahutas 2005. aastal. Kohalik kohus otsustas, et Price Mondadori peab ekskaasale tagastama briljantsõrmuse, Picasso ja veel 13 kingitust. Milano apellatsioonikohus otsustas 2011. aastal, et naine peab lahutatud abikaasale tagastama vaid sõrmuse ja Picasso.