Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
22. september 2016, 14:12

Parima seksisoorituse toob mehele VALGUS

Itaalia teadlased on avastanud, et mehed saavad suuremat seksuaalset rahuldust siis, kui on ereda valguse käes. See võib selgitada, miks talvekuudel vähem sigimist toimub, märgib Ask Men.

Kas oled mõelnud, miks on seks rannal või õues nii imeline (kui välja arvata liiv tagumikuprao vahel)? Vastus võib olla selgunud.

Itaalia Siena ülikooli teadlased avastasid The Telegraphi teatel, et kui mees on ereda valguse – nagu päikesevalgus – käes, siis tõuseb tema testosteroonitase ja see võib seksuaalset rahuldust kolmekordistada.

Uurimuse algatamiseni viis küsimus: miks on põhjapoolkeral rahvastiku taastootmise määr ükskõik millise talvekuuga võrreldes kõrgem juunis?

Teadlastel oli hüpotees: mis siis, kui selle põhjuseks, et meile suvel rohkem seksida meeldib, on pikem päikesevalguse käes olemine? Leiti 38 madala libiidoga meest ja pooltele neist anti kahe nädala jooksul hommikuti doos eredat valgust, mis sarnanes päikesevalgusele.

Enne eksperimendi algust määratleti nende meeste seksuaalse rahulduse tasemeks 2/10. Pärast eksperimenti tõusis hinne tasemele 6,3/10 ehk enam kui kolm korda. Valgusteraapiat mittesaanud meeste seksuaalse rahulduse tase jäi 2,7 peale 10-st.

Samuti kasvas valgusteraapiat saanud meeste testosteroonitase 2,1 nanogrammilt milliliitri kohta 3,6-ni. Kontrollgrupi vastav tase püsis ühtlaselt 2,3 ng/ml peal.

Teadlased ütlesid tulemuste kohta järgnevat:

"Testosteroonitaseme tõus selgitab kinnitatud suuremat seksuaalset rahuldust," ütles professor Fagiolini. "Põhjapoolkeral langeb keha testosteroonitootmine loomulikul moel novembrist kuni aprillini ja siis tõuseb terve kevade ja suve jooksul ning hakkab taas langema oktoobris. Seda efekti on näha rahvastiku taastootmise pealt, kuna juunis on suurim eostumiste määr. Valguskasti kasutamine imiteeris tõesti seda, mida loodus teeb."

Fagiolini leiab, et valgusteraapia võib mõjutada aju keskel asuvat käbinääret ja seeläbi suurendada testosterooni tootmist.

Arstide jaoks on veel liiga vara hakata kirjutama Viagra asemel valgusteraapiat, aga see võib saada võimalikuks.

Ilmselt ei tee midagi halba, kui hangid endale mõne sellise ereda lambi, mis öeldakse õnnetunnet tekitavat – ja siis selle valgel seksid. Algul võib see tunduda imelik, aga kui seks on parem, siis milles on küsimus?