Reps koos abikaasaga 2013. aastal presidendi vastuvõtul.Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
22. september 2016, 11:02

FOTOD | Mailis Reps presidendiballist: inetu, kui kritiseerime inimesi, kes ei suuda endale 1000-eurost kleiti osta (47)

Keskerakonna presidendikandidaat Mailis Reps nentis, et vabariigi aastapäeva kätlemistseremoonia ehk rahvakeeli pingviinide paraad vajab ümberkorraldusi, kuid presidendi vastuvõtt iseenesest peaks alles jääma ja telepildis rahvale näidatud saama.

"Tunnistan ausalt, et mulle see pingviinide osa ei meeldi. Mul tekkis tõrge siis, kui üks kutsututest, kas aasta vanaema või ema, oli suure panuse teinud ja siis panid kriitikud tema kõige inetumate kleidi kandjate sekka," vahendab ERRi uudisteportaal Repsi sõnu saates "Ringvaade".

"Kõik on vahva, et inimesed kohtuvad, aga see on inetu, kui kritiseerime inimesi, kes ei suuda endale 1000-eurost kleiti osta," sõnas Reps, tunnistades, et on ka ise nö kleidikriitikute kiusamise päras solvunud.

"Kui sain kunagi kutse vastuvõtule, siis panin selga ühe ilusa pika kleidi, mille tegijaks oli Arne Niit," tähendas Reps.

Reps 2009. aastal presidendi vastuvõtul Arne Niidu kleidis. Foto: Aivar Kullamaa (Kroonika))

Juunis Eesti Päevalehele antud intervjuus rääkis Reps samuti, et kõige kallim ese tema garderoobis on Kaie Partsi ehetekomplekt, mille lasi teha enne esimest presidendi vastuvõttu.

"Garderoobis on kõige kallim üks Arne Niidu tehtud presidendi vastuvõtu kleit, mis maksis tuhande euro kandis," lisas ta.

Aastal 2005 Õhtulehele antud intervjuus nentis Reps, et riietumine pole kindlasti tähtsuselt esimene asi. Kui võimalik, kannaks ta vabaajarõivast, tegeleks lapsega ja müttaks aias.

"Kostüümi selgapanek on ametikohustus," ütles Reps. Ta ei salga, et väikese lapse kõrvalt on hommikul riietumise jaoks aega napilt. Reps tunnistas, et haridusministrina kasutas ta mitme stilisti teenuseid. "Nüüd püüan ise ringi vaadata," ütleb ta. Repsi sõnul paneb riietumisele piirangud kindlasti rahakott. Riideid ostab ta Eestist, aga ka välisreisidelt.