Vin Diesel Foto: REUTERS/Alexandre Meneghini
Ilu ja mood
14. september 2016, 15:11

Kuidas näha kiiresti välja nagu tõeline BADASS? (1)

"Raske juhus", eriti kõva mees, paha poiss või lihtsalt badass – see mõiste pole eesti keelde tõlgitav. Sisuliselt tähendab see meest, keda ei morjenda. Kes pole liiga kõrge moraalitundega ja kes rusikat tõstes ei vaeva pead mõtetega süüdistusest kehalises väärkohtlemises ja kes naises näevad ilu, laskmata end häirida tema abielusõrmusest. Men's Health selgitab: kuidas omandada erilist badassi väljanägemist?

Jason Statham. Vin Diesel. Walter White (ee, Bryan Cranston " Breaking Bad'is"). Paistab, et Hollywoodi kõige kõvematel pahadel poistel on üks asi ühine: nad on kiilakad.

Ja nüüd on teadus selgitanud, kuidas nii. Pennsylvania ülikooli värske uuringu kohaselt hinnatakse kiilaspäiseid mehi rohkem juhtivaks kui lakaga mehi. Enamgi veel, uuringu autor, sama ülikooli professor Albert Mannes tõdes järgnevat: kui meestel juuksed digitaalselt eemaldati, siis nähti neid 2,5 cm pikemana ja 13% tugevamana kui nende juustega mina'sid.

"Raseeritud päid nähakse sageli traditsiooniliselt mehelikumate ametite puhul, nagu sõjavägi, õiguskaitse ja sport," märkis Mannes. Pluss: juustest loobumine näitab enesekindlust.

Kui su juuksepiir taganeb kiiremini kui pangaarve suvepuhkuse ajal, siis mõtle enda kiilakaks ajamise peale. Meestejuuksur Craig the Barber selgitab, kuidas seda õigesti teha.

1. Alusta aeglaselt

Tee esmalt masinlõige. Nii näed sa, ega peas pole peidetud sünnimärke, muhke või arme, millega peaks arvestama.

2. Raseeri pikikarva

Esimesed paar korda raseeri ärrituse vältimiseks juuksekarvade kasvamise suunas. Seejärel, kui nahk on harjunud, võid raseerida ka vastukarva. Aga hoiatuseks: kukal on väga tundlik ja sealt peaks ikkagi vaid pikikarva raseerima.

3. Kasuta rahustavat balsamit

Kuna raseerimine eemaldab pealmise nahakihi, siis vajad raseerimisjärgset palsamit (näiteks selline Village Barber's Shaving Balm, villagebarber.com), et paranemisprotsessi kiirendada. Ja ära unusta kaitsta oma kiilaspead päikesekreemiga. 

4. Hoia oma skalpi

Ära raseeri tihedamini kui iga kahe päeva tagant, et su nahk saaks korraks hinge tõmmata. Näed ikka kiilakas välja, aga su skalp ei saa niipalju ärritada.

5. Kanna seda uhkusega

Craig on oma kiilaste klientide puhul märganud üht asja: nad tunduvad nagu nad peaksid soengu õigesti kandmiseks seda "omama". Mis tähendab, et nad kannavad seda samasuguse kindlusega nagu kõige karmimad filmistaarid.