Nicola SturgeonFoto: RUSSELL CHEYNE
Inimesed
4. september 2016, 17:56

Šotimaa esimene minister rääkis avalikult oma nurisünnitusest (2)

Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon tunnistas avalikult, et tal katkes viis aastat tagasi rasedus. Sturgeon räägib läbielamistest oma elulooraamatus ning loodab, et see aitab lastetute naiste kohta käivaid eelarvamusi kummutada, vahendas BBC.

46-aastane Šotimaa rahvuspartei esimees on abielus, kuid tal pole lapsi. Sturgeon tunnistas, et ta elas 2011. aasta esimestel päevadel läbi raseduse katkemise. Ta oli last oodanud paar kuud ja plaanis uudise peatselt avalikuks teha.

Sturgeon tunnistas, et nurisünnitus oli nii tema kui ta abikaasa jaoks väga suur löök. Seetõttu otsustasid nad sellest pikka aega vaikida. Naine otsustas oma loo avalikuks teha lootuses, et see muudab inimeste suhtumist naistesse, kellel pole lapsi ja aitab murda tabusid, mis on seotud raseduse katkemisega.

Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon Foto: RUSSELL CHEYNE

"Naistel pole lapsi paljudel erinevatel põhjustel. Mõned meist lihtsalt ei taha emaks saada. Mõned kardavad, et laste saamine mõjutab karjääri. Ühiskonnas on veel palju ära teha, et naised ei peaks tundma, et nad on kohustatud valima. On vaja paremaid lastehoidusid ja mõistvamaid tööandjaid," ütles Sturgeon.

Ta lisas: "Ja ärgem unustagem ka seda, et mõned inimesed lihtsalt ei saa lapsi. Ükskõik kui palju nad seda ka ei sooviks."

Sturgeon avaldas katkendi oma elulooraamatust ajalehes Sunday Times.  Pühapäeva hommikul tänas Sturgeon Twitteris kõiki inimesi, kes on temaga ühendust võtnud ja talle ning tema abikaasale head soovinud.

Raamatus mõtiskleb Sturgeon selle üle, kas temast oleks võinud saada Šotimaa esimene minister ka siis, kui tal oleks laps.

"Olen sellele mõelnud ja mulle meeldiks, kui vastus oleks jaatav. Oleksin nii ema kui šotlaste juht. See näitaks, et laps ei takista poliitikukarjääri. Paraku pole sellele küsimusele võimalik vastata. Ma ei tea."