Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
12. september 2016, 12:02

5 asja, mida tööintervjuule minnes kindlasti selga panna ei tohiks

Kuigi inimesed on muutunud aina avatumaks ja omapärane stiil võib pigem huvitavalt mõjuda, tasub tööintervjuule minnes mõne olulise aspektiga arvestada. Ära neid viite asja kohe kindlasti intervjuule minnes kanna!

1. Kingad, mida kannad vaid kaks korda aastas
Need kingad võivad olla küll su lemmikud ja on ehk kogu kollektsiooni peale kõige ilusamad ka, aga kui sa kannad neid vähem kui korra kuus, siis ilmselgelt ei tasu neid tööintervjuule jalga panna. Vähekantud kingad hõõruvad jalgu ja tekitavad ville.

2. Suur käekott
Võta intervjuule kaasa vaid minimaalselt asju ja kuigi päev võib küllaltki pikaks venida, siis ei tasu kotti täis pakkida. Võta kaasa väike viisakas kott, kuhu paned vaid esmavajalikud asjad.

3. Teksad
Ükskõik, kui uhke triiksärk sul seljas on - teksad on suur ei ja näitab, et oled iseloomutu.

4. Boheemlaslikult lendlevad riided
Jah, sa võid enda silmis küll väga stiilne olla, ent ehk mitte enda tulevase bossi arvates. Ole pigem tagasihoidlik ja ära "lenda" tööintervjuule kohale.

5. Liiga trendikad riided
Kleit+tossud kombo võib hästi kokku sobida õhtusöögil sõpradega, ent mitte konverentsiruumi.

MIDA SIIS KANDA?
Kanna enda versiooni viisakast riietusest ehk kombineeri enda isiklik stiil ametlikuga. Puhtad, triigitud ning figuurile hästi istuvad riided on näiteks headeks märksõnadeks.

Ent riietust ja stiili valides arvesta sellega, missugusele töökohale kandideerid - moetööstus ootab kindlasti rohkem eksperimenteerimist ning julgust.