Foto: Kristjan Lepp
Mitmesugust
31. august 2016, 22:40

Teadlased tõestasid / Kui palju koerad meid tegelikult mõistavad?

Enamik koeraomanikke suhtub enda lemmikutesse kui pereliikmetesse ja seetõttu vesteldakse nendega, muudetakse hääletooni pehmemaks ning arvatakse, et koerad mõistavad neid. Aga kas tegelikult mõistavad? Viimane läbiviidud uuring annab aru!

Viimane teadlaste poolt läbiviidud uuring tõestas, et koerad on tegelikult üpriski targad (see pole küll kellegi jaoks üllatus) ja mõistavad meie sõnu tegelikult päris hästi.

Teadlased uurisid koeri funktsionaalse magnetresonantstomograafia abil (vaata allpool olevat videot) ning jälgisid nende aju funktsioneerimist erinevate sõnade ja hääletoonide ajal.

Selgus, et ükskõik, mis hääletooniga koerale ka "tubli!" ei öeldud, pidas koera aju seda positiivseks sõnaks. Ehk et koer teab ka hääletooni kõrgendamata, et kui sa ütled talle "tubli koer!", siis järgneb sellele maiustus ning see seostub tema jaoks positiivse sõnaga.

Seega, kui keegi peab sinu ja koera jutuajamisi rumalaks, siis ära tee väljagi. Koerad ei mõista ehk igat sinu sõna, ent üldises mõttes saavad väga hästi aru, mida neile öelda tahad.