Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
30. august 2016, 23:17

6 kasulikku nippi, kuidas seljale tekkinud aknest vabaneda

Akne on tüütu igas versioonis, ent eriti just seljal - õnneks on aga terve rida kasulikke nippe, mis aitavad punnikestest vabaneda ja punetust leevendada.

1. Kanna avarat lõiget
Kui sa ei taha avalikus kohas lahtise lõikega pluuse kanda, siis tee seda vähemalt kodus olles. Keha pitsitavad riided panevad selja higistama ja umbsusest tekib juurde aina rohkem punne. Lisaks kanna hingavaid materjale, näiteks puuvilla.

2. Juuksed krunni või hobusesabasse!
Eriti juuste pesemisel ehk pärast palsami loputamist seo juuksed krunni ning pese selg veel kord veega üle ning veendu, et palsami ega dušigeeli jääke seljale ei jääks.

3. Pese regulaarselt enda rinnahoidjat
Põhimõtteliselt kõik, mis vähegi sinu selga puudutab, peab olema puhas. Seega pese ka enda rinnahoidjat vähemalt kord nädalas.

4. Pärast trenni kohe duši alla
Kui võimalik, mine kohe pärast jõusaali higistamismaratoni duši alla.

5. Hangi endale kvaliteetne dušigeel
Probleemse, eriti aknele kalduva nahaga vali hoolikalt, millega end pesed. Tee kindlasti väike uurimistöö ja selgita välja enda nahale sõbralik, keemiavaba dušigeel.

6. Vaheta välja pesupulber
Aroomiga pesupulbrid või -geelid võivad küll mõnusalt lõhnada, ent tegelikult võivad need lillelõhnalised pesupulbrid olla akne kõige suuremad põhjustajad. Vali alati pigem lõhnavaba, nahasõbralik ning looduslik pesupulber.