Vasakult: Angela Formosa, Rosie Formosa ja Ruby Formosa.Foto: Ken McKay/ITV/REX / Vida Press
Mitmesugust
30. august 2016, 17:19

FOTOD | Operatsiooniga eraldatud siiami kaksikud valmistuvad kooli minema (3)

Siiami kaksikutena sündinud briti tüdrukud, kellele anti ellujäämisvõimaluseks vaid 20 protsenti, valmistuvad nüüd kooli minema.

Rosie ja Ruby Formosa olid sündides alakehast kokku kasvanud ning jagasid osa oma soolestikku. 2012. aastal eraldati tüdrukud eduka operatsiooniga.

"Neli aastat tagasi ei tulnud mul pähegi, et midagi sellist võiks kunagi juhtuda,“ ütles tüdrukute ema Angela Formosa, pidades silmas tütarde kooliminekut. Tema sõnul on tüdrukud kooli alguse puhul väga ärevil, vahendas BBC.

Ema Angela (35) meenutas, et nad olid abikaasa Daniel Formosaga väga murtud, kui nad said teada, et tüdrukutel on haruldane väärareng, mille võimalus on üks juhus 200 000 elussündide kohta.

Lapsed sündisid Londoni ülikooli haiglas 2012. aastal keisrilõikega ema 34. rasedusnädalal. Üsna pea pärast sündimist viidi kaksikud üle teise haiglasse sooleummistuse tõttu. Ema meenutas, et tütarde operatsiooni tulemust oodates tundus, et möödus miljon aastat. „Uskumatu, kui aeglaselt aeg kulges,“ rääkis naine.

Nüüd kibelevad tüdrukud kooli, sest nende vanem õde käib juba koolis ja nad ei malda enam oodata. Nad ootavad rõõmuga, et saavad maalida ning nad armastavad lugeda.

„Nad on väga sarnased, väga elurõõmsad väikesed tüdrukud, samas ka väga kangekaelsed ja otsustavad,“ iseloomustas ema tütreid.