Saksamaa liidukantsler Angela Merkel Tšehhi Vabariigis 25. augustil 2016. Paremal Tšehhi peaminister Bohuslav Sobodka.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
26. august 2016, 15:19

MERKEL PRAHAS: mees mustas mersus üritas eskordiga ühineda, tänaval protestisid pagulastevastased (33)

Tsehhi politsei arreteeris eile mehe, kes üritas oma autoga ühineda Angela Merkeli sõidukieskordiga, kui Saksa liidukantslerit Praha lennuväljalt kesklinna poole toimetati.

Neljapäeval, mil Merkel ja tema mootorsõidukite eskort oli teel lennuväljalt Tšehhi Vabariigi valitsuse peakorteri poole, püüdis üks must Mercedes riigitegelaste limusiinieskordiga ühineda, vahendas thelocal.de.

Tšehhi politsei pressiesindaja Jozef Bocan rääkis AFPle, et kahtlusalune isik võeti vahi alla ja Merkel ei olnud ohus. Mersu juht üritas autorongiga ühinemiseks isegi teed turvanud politseinikke alla ajada ning politseinikud pidid kasutama relva, et kahtlusalune korrale allutada.

"Isik tegutses üksi. Ta ei olnud relvastatud, kuid esemed, mis autost leiti, võisid kergelt olla kasutatavad ka relvadena, eriti mõned tsemendikuubikud,“ rääkis politsei esindaja.

Merkel kohtus Tšehhi peaministri Bohuslav Sobotka ja president Milos Zemaniga. Kõnelused puudutasid Euroopa Liidu tulevikku pärast Suurbritannia lahkumist.

Praha kesklinna oli Saksamaa esindaja visiidi ajaks kogunenud sajad meeleavaldajad, nende seas islamivastased rühmitised, kes protestisid Merkeli ja tema eelmise suve otsuse vastu avada Euroopa Liidu uksed migrantidele ja pagulastele.

Eelnevalt oli Saksa kantsler Angela Merkel külastanud Eesti Vabariiki, kus taolisi juhtumeid ei esinenud.