Foto: Tanel Meos
Mitmesugust
25. august 2016, 22:10

Orelipoiss Jaan Pehk sai hakkama millegi võrratuga!

Kõrsik Jaan Pehk armastab toitu ja kokkamist ning seda kinnitavad tema kulinaarsed postitused isiklikul Instagrami kontol. Tema viimane pilt aga näitab, et hoolega on valmistatud ka talveperioodiks.

Jaan Pehki maitse tundub olevat küll kodune, ent kõik valmistatud road näevad isuäratavad välja. Ühel hetkel keedab ta värskekapsahautist, teisel aga suitsutab kanaliha. Nüüd aga valmistas ta hoidisena Kimchit, mille tegemine nõuab aega ja oskusi. Ja et pildilt on näha kümneid hoidisepurke, on Jaan Pehk teinud võrratut tööd!

Kimchi on koondnimetus marineeritud juurviljadele, mida valmistatakse Korea peres igaks talviseks ajaks. Süüakse nii leemes, pajaroas, liha kõrvale kui niisama riisile lisandina. Ajalooliselt tehti hapendatud kapsaid Koreas talveperioodideks, kui värskeid aedvilju saada ei olnud. Tänapäeval süüakse aga kimchit igapäevaselt. Klassikalise Kimchi retsepti leiad SIIT!

Tere sügis #kimchi

A photo posted by Jaan Pehk (@peenjahu) on