Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
22. august 2016, 10:38

Kuidas saada IDEAALSET RASEERIMISTULEMUST? (1)

Enamiku meeste jaoks on vahuga habemeajamine ehk märgraseerimine mitmel põhjusel viimane valik, märgib Ask Men. Vältimaks sisselõikeid, pead kõvasti keskenduma. See räsib kõvasti näonahka. Loodetavasti aitavad järgnevad nõuanded veidi kaasa, et raseerimine muutuks lihtsamaks ja võib-olla isegi nauditavaks protsessiks.

Esmalt mõned võtmepunktid, mida märgraseerimisel meeles pidada. Nägu ja raseerija peavad alati olema soojad. Ja kindlasti peavad selle töö jaoks olema õiged tööriistad. Need on: raseerija, vahupintsel, näolina, raseerimisvaht/seep, raseerimisõli, niisutaja.

* Kõigepealt uuri oma nahka, leidmaks sissekasvanud karvu või kahjustatud kohti. Kui sellise piirkonna avastad, siis pea meeles, et seda tuleb raseerides ekstra tähelepanelikult kohelda.

* Nahk peaks olema kenasti kuum, ideaalne on raseerida pärast duši all käimist. Niisuta näolina kuumas vees ja hoia seda mõned minutid näol ning kindlasti ka kaelal.

* Sel ajal, kui sa nahka soojendad, täida kraanikauss kuuma veega. Pane ka raseerija ja pintsel kuuma vette, et need üles soojeneksid. Veendu, et raseerija tera on puhas ja piisavalt uus – nüri tera traumeerib nahka ja suurendab karvade sissekasvamise riski. Ära usu liiga palju raseerijate tootjate reklaame, sest raseerimise tulemus sõltub suuresti pigem hoopis sinu tehtud ettevalmistustest. Põhiline on see, et raseerijal oleks hea ja kvaliteetne tera.

* Kui nahk tundub hea ja mugava temperatuuriga, kanna raseeritavale alale raseerimisõli. Näiteks Arlington Pre Shave Lotion'it, mis on kergelt lõhnastatud ja mis pehmendab habemekarvu. Õli loob ühtlasi naha ja tera vahele tõkke, mis vähendab hõõrdumist ja nahaärritust.

* Kanna nahale raseerimisvaht või seep. Näiteks D R Harris' Rose Luxury Lather'i raseerimiskreem sobib kõigile nahatüüpidele ja selles sisalduv kibuvitsaõli rahustab ja ravib raseerimise ajal nahka.

* Vaht kanna pintsliga näole ringjate liigutustega, mis kergitavad karvu nahapinnalt üles ja vähendavad karvade sissekasvamise riski. Ühtlasi toimib see õrna nahakoorimisena. 

* Alusta raseerimist põselt ja liigu näo keskkoha suunas, hoides nahka kogu aeg pingul. Kindlasti raseeri vaid karvade kasvamise suunas. Jätkuvalt hoolitse selle eest, et tera oleks soe ja puhas, kastes seda korrapäraselt kuuma vette.

* Kui esimene raseerimine on tehtud, siis hõõru nägu sooja veega ja korda toimingut, kuid seekord raseerides vastukarva.

* Nüüd tuleb ebameeldivam koht. Kuna su nahk on kuum, on poorid avanenud. Pead need sulgema ja seda nii, et mingid bakterid naha sisse ei pääseks. Selleks pritsi oma nägu seni jääkülma veega, kuni tunned, et nahk kokku tõmbub.

* Raseerimine kuivatab nahka ja mõnel juhul tekitab kerget ärritust. Selle vältimiseks kanna peale niisutajat. Niisutaja peaks olema alkoholivaba.

* Uuri nahk uuesti üle, leidmaks sissekasvanud karvu ja kahjustatud kohti. Kui mõne sellise koha leiad, võid sellele määrida näiteks Malin+Goetez'i sissekasvanud karvade kreemi. See sisaldab B5 vitamiini, mis aitab nahal paraneda.