Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
17. august 2016, 15:04

9 asja mis juhtub su kehaga, kui loobud antibeebipillidest

Enamus naisi teavad, et mida head või halba antibeebipillide võtmine neila kaasa toob Mis saab aga siis, kui saabub hetk, mil otsustad neist loobuda?

Iga naine on eriline, mistõttu võivad ka sümptomid erineda, kuid üheksa kõige tõenäolisemat muutust on portaal Womens Healthi teatel järgmised: 

Karmim menstrautasioon - rohkem verd ja hullemad krambid

Ovulatsioon on just see, mis paljudele naistele probleeme tekitab, mistõttu antibeebipille võttes neid muresid naistel pole. Kui pillidest loobuda, siis tuleb see ebamugavus ja valud tagasi.

Sa võid kaotada väheke kaalu

Teadlaste sõnul kolmandik kaotab kaalu, kolmandik naistest võtab juurde, kolmandik jääb samasse kaalu. Põhjuseid on erinevaid, kuid tõenäoliselt märkad alguses ikkagi pigem kilode kadumist.

Su rinnad võivad väheneda

Kui su rinnad suurenesid tänu beebipillidele, siis nende võtmise lõpetamine kahandab rindu taas. Samas ei pruugi see juhtuda kõigi naistega.

Kuivus pole enam probleemiks

Kuna beebipillid pärsivad ovulatsiooni, siis enamasti toodab ka vagiina vähem eritist. Ovulatsiooni ajal toodab vagiina tavaliselt just rohkem eritist, et rasestumine oleks lihtsam. Kui pillide võtmine lõpetada, siis peaks naise allkorrus taas märjemaks minema.

Su tahe ja isu seksida paraneb

Paljud antibeebipille võtvad naised kurdavad, et nad ei taha seksida.

PMS-i sümptomid lähevad hullemaks

Tujukus, viha, hellad rinnad, peavalud - see kõik naaseb.

Sa võid tunda või isegi näha, et sul on ovulatsioon

Mõni naine teab iga kuu täpselt, mil tal ovulatsioon on. Nii võivad need naised tunda ebamugavust, suurenenud eritist ja tunda end rohkem erutununa.

Akne võib tulla tagasi

Osad naised kasutavad antibeebipille selleks, et aknest vabaneda.

Kui pillidest loobuda, siis võib nahk taas akne all kannatada saada.

Sa võid rasedaks jääda - kohe!