Hugh Grant Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
12. august 2016, 04:00

Hugh Grant: mind masseeriti Maldiividel sügavasse depressiooni, nutsin kolm nädalat (6)

Romantikafilmide hurmur pihtis vaimsest kokkuvarisemisest ja abieluhirmust.

Kuulus Briti naistelemmik Hugh Grant on tuntud kui vaimukas kangelane romantilistest komöödiatest "Armastus on see", "Neli pulma ja matus" ja paljud teised. Tema sädelev teravmeelsus võtab igas vanuses daamidel veel praegugi põlved nõrgaks, ehkki Granti parim enne hakkab juba mööda saama. Kuid depressioon ja pisarad pole tallegi tundmatud.

"Läksin Maldiividele puhkama ja mind valdas nii suur tüdimus, et tellisin ühe massaaži teise järel. Sain neid 30 tükki päevas.

Puhkuse lõppedes oli mul terake imelik olla, aga üldiselt oli veel okei. Siis jõudsin lennukilt tagasi koju, tegin ajalehes jalgpalliuudised lahti ja lahvatasin pisaraisse. Nutsin kolm nädalat järjepanu.

Asi jõudis täieliku absurdini. Läksin kohvikusse ning minult küsiti, kas soovin lahjat või tavalist piima. Ja mina puhkesin seepeale nutma," kirjeldas Londonis elav filmitäht Hugh Grant (55) Ameerikas James Cordeni jutusaates, kuidas ta jooksis 2007. aastal omadega täielikult ummikusse.

Kahetseb prostituudiga hullamist

Granti sõnul polnud tal õrna aimugi, mis temaga toimub. Ta olevat üritanud leida abi ülikõrget tasu küsivatelt terapeutidelt.

"Te olete nüüd täielikult lõdvestunud ja teil pole aimugi, mis teie ümber toimub," heietas üks hüpnoterapeut talle, aga kui Grant ladus sessiooni eest 500 naela lauale, tundis ta end veel hullemini kui enne.

Tõenäoliselt oli massaažijutt aga britilik sarkasm, sest tegelikult oli 2007 Grantile pingeline aasta. Ta kakles muu hulgas kõmupiltnikuga ja käis kohut kõmuleht Daily Mailiga, sest polnud rahul, kuidas ajaleht tema armusuhetest kirjutas. Takkapihta läks lörri tema suhe rikka ärinaise Jemima Khaniga.

Granti kurikuulsaim seiklus on aga 1995. aastal prostituut Divine Browniga vahelejäämine – filmitäht sai parajasti libu autos suuseksi, kui politsei võttis ta kinni ja pani avaliku korra rikkumise eest pokri. Grant pidi oma patu eest rahatrahvi maksma ja läbima aidsi asjus hariva kursuse.

"Olin patukott ja pealekauba silmini purjus. See oli kahetsusväärne juhtum," kommenteerib ta sellele tagasi vaadates. Granti sõnul oli avalikkuse meelepaha mõistetav, sest filmides oli ta endast teatud mulje loonud.

"Inimesed arvasid ju, et olen seesama tore tegelane, keda mängin. Kontrast selle ning mu häbematu käitumise vahel oli mahlakas suutäis."

Tema karjäär ei kannatanud vahejuhtumi all. "Nagu teate, huvitab Hollywoodi ainult raha. Kuni sa tood sisse, ei huvita kedagi, millega sa muidu tegeled."

Küll aga andis krehvtine sekeldus surmahoobi tema kauaaegsele armuloole modelli ja näitleja Elizabeth Hurleyga – see jäi vinduma ja mõne aasta pärast läks 13 aastat koos olnud paar lahku (ometi jäid nad sõpradeks ja Grant on Hurley poja Damiani ristiisa).

Grant ei üritanud oma tegu juba tookord põrmugi õigustada, vaid tunnistas mitmes intervjuus, et käitus halvasti ja teenis oma avameelsusega pigem sümpaatiat kui hukkamõistu.

Pikalt poissmehepõlve pidanud Grant tegi keskealisena kannapöörde ja asus eri naistega kordamööda peret looma. Praeguseks on tal juba neli järeltulijat.

Armastab piinavaid kassi-hiiremänge

Kaks last sai ta kooselust Hiina päritolu iluduse Tinglan Hongiga – 2011. aastal sündis tütar Tabitha. Aasta pärast tütre sündi sai ta oma praeguse elukaaslase, rootslannast teleprodutsendi Anna Ebersteiniga poja John Mungo.

Seejärel sünnitas omakorda Hong talle 2013. aastal poja Felixi ja möödunud detsembris jõudis järjekord taas Ebersteini kätte – sündis Granti teine tütar.

Kas ta kavatseb oma laste emadest mõnega ka abielluda? "Olen küll näinud mõnda head abielu, aga selliseid on väga vähe. Õieti tundub, et suurem osa on üsna õnnetud. Ega mingit õnneretsepti olegi olemas," jäi ta intervjuus Ameerika telekanalile CBS skeptiliseks. Laste vastu polevat tal aga midagi: "Praegu on neid neli, aga tundub, et ma lihtsalt ei saa pidama."

Granti sõnul segab teda abiellumast hirm enda sidumise ees. "Asi polegi ainult seotuses. Mind hirmutab püsivus. Miks, ei teagi," mõtiskleb ta. Sama hirm segavat teinekord tema karjäärigi – filmiprojektide üle otsuse langetamine võtvat tal alati hirmus kaua aega.

"Praegugi piinan üht tüüpi. Mulle meeldib seda üsna pikalt venitada – nagu kass, kes mängib poolkoolnud hiirega. Ja siis lõpuks jalutan minema ja kuulutan, et ikkagi ei tee seda filmi."

Grantil on raske isiksuse maine – väärikast suguvõsast pärit ja Oxfordi ülikoolis noobli hariduse saanud staariga olevat võtteplatsil tema kõrgete nõudmiste tõttu väga raske töötada. Kord olevat ta ühele assistendile isegi kätega kallale läinud.

"Olen inimesi hulluks ajanud küll. Tahan rohkem võtteid, tahan proovida uusi tekstiridu. Topin oma nina ka toimetamisse, promosse ja üleüldse igale poole. Olen nagu pükstes Barbra Streisand," möönab Grant, vihjates samuti kontrollifriigina tuntud näitlejatarile.

"Neli pulma ja matus" tundus talumatult halb

"Neli pulma ja matus" Foto: Vida Press

"Me ei uskunud, et sellest tuleb hitt," meenutab Hugh Grant (pildil Andy MacDowelliga) oma filmidest üht kuulsamat. "Kui see oli laias laastus kokku lõigatud, istusime produtsentidega maha ja nentisime, et see on kõige halvem asi, mis on kinoajaloos kokku keeratud.

Me keegi ei naernud. Kõik tundus lihtsalt kohutav. Pidasime plaani riigist emigreeruda, kui film kinodesse jõuab."

Ometi sai filmist hitt ja Granti eduka karjääri alustala. Film on Briti kinoajaloo edukaim – ülemaailmne kassatulu küünib 246 miljoni dollarini. Samuti kandideeris muhe ja liigutav linalugu parima filmi Oscarile.