Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
11. august 2016, 16:00

VÄIKE MEELDETULETUS: Kuidas oma immuunsüsteemi tugevdada? (1)

Jahedad ja niisked ilmad teevad kurgu kähedaks, panevad nina tilkuma ja pea valutama - viirusteperiood koputab peagi uksele. Et end kõige selle eest kaitsta, on viimane aeg meelde tuletada põhitõed, kuidas immuunsüsteemi tugevdada nii, et see jaksaks haigustele vastu panna.

Women´s Health annab kaheksa lihtsat nippi immuunsüsteemi tugevdamiseks – praegu on täpselt õige aeg!

1) Jooga annab kehale suure annuse positiivsust. Lisaks võimele stressi maandada mõjub see hästi ka vereringe-, närvi- ja seedesüsteemile.

2) Treeni hoolega ehk võta lisaks joogale ette ka intensiivsemaid treeninguid. Uuringud kinnitavad, et kui igal nädalal vähemalt paar tundi jõusaalis rassida, on haigestumise tõenäosus väiksem.

3) Toitu tervislikult. „Üks õun päevas hoiab arsti eemal," kinnitab rahvatarkus. Olgu see müüt või sulatõsi, paljud toidud aitavad peletada kõikvõimalikke viiruseid. Immuunsüsteemile teevad head kõik, mis on täis vitamiine ja antioksüdante.

4) Napsita mõistlikult. Kui alkoholiga liialdada, teeb see tervisele karuteene. Aeg-ajalt võetud klaasike veini mõjub enesetundele tegelikult ka hästi. Katsu lihtsalt piiri pidada.

5) Trehva sõpradega. Sotsiaalselt aktiivsed inimesed on haigustele vähem vastuvõtlikumad. Kutsu juba eeloleval nädalal sõbrad külla ja naudi nendega koosolemist!

6) Mine spaasse. Nii, nagu tervislik toit, treening ja sõpradega suhtlemine, mõjub immuunsüsteemi turgutavalt ka oskus puhata. Kui muidu on puhata keeruline, võta aeg maha ja hellita end spaas.

7) Maga! Uuringute andmeil on tervemad need, kes korralikult magavad. Unel on nimelt kalduvus stressi peletada ja õnnelik inimene on terve niiehknaa.

8) Piira meikimist. Kõige parem on, kui eelistad looduskosmeetikat. Või siis vähemalt süvene, millest koosnevad su lemmiktooted. Püüa vältida selliseid, mis sisaldavad kemikaale – need mõjuvad tervisele kahjulikult.