Foto on illustratiivneFoto: MARIANNE LOORENTS
Eesti uudised
9. august 2016, 14:16

Kärmelt tegutsenud varas pätsas Lõunakeskuses šopanud naiselt rahakoti (6)

Lõunakeskuses lapsele kooliasju ostnud naiselt varastati rahakott koos kõigi dokumentidega. Pikanäpumees tegutses ülima kiirusega, jäädes täiesti märkamatuks.

Varguse ohvriks langenud naine hoiatab sotsiaalmeedias kõiki lapsevanemaid, kes suures kooliasjade soetamise meeleolus ehk pisut hooletud on. Vaid hetkega jõudis keegi märkamatult varastada tema rahakoti koos kõigi dokumentidega. "Vargus toimus loetud minutite jooksul ja jäi minul täitsa märkamata kuni hetkeni, mil Rimi kassas maksma hakkasin," kirjutab naine sotsiaalmeedias.

Pikanäpumees kasutas hetke, mil asju ostukärust koolikotti asetati. Rahakott oli sel hetkel ostukäru peal olevas rahakotis. Käru asus naise lähedal ja varas pidi toimetama kärmelt.

Õhtul leidis Lõunakeskuse koristaja naise rahakoti koos dokumentidega kaubanduskeskuse prügikastist, mille peale infoleti töötaja naisega Facebooki vahendusel ühendust võttis ja leiust teatas.

Naine tänab kaubanduskeskuse infoleti töötajaid ja ausat koristajat, kes kukru temani toimetasid. 

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul tuli politseile samal päeval veel üks teinegi teade Lõunakeskuses kaotatud rahakoti kohta.

Sellele eelnenud päeval teatati politseile varguskatsest Lõunakeskuse elektroonikakauplusest, kus alaealised noorukid püüdsid varastada kõrvaklappe ja kõlareid. Kaup tagastati kauplusele.

"Võrreldes varasemaga ei ole sarnaste teadete hulk suurenenud, kuid oma asjade suhtes valvsust kaotada ei maksa sellegipoolest kunagi, seega tuleks alati jälgida, et rahakott või muud väärtuslikud esemed on paigutatud selliselt, et võõra käe ligipääs oleks välistatud," sõnab Gonjak.

Rahakoti vargusest tuleb viivitamatult politseile teada anda.  "Kui rahakotis oli ID-kaart, siis vähendamaks riski, et keegi teie identiteeti kuritarviatda võiks, tuleks paluda see sulgeda. Kui rahakotis olid pangakaardid, siis tuleks ühendust võtta ka pangaga ning paluda kaardid sulgeda. Kui rahakotis oli ka internetipanga tunnus või koodikaart, siis paluge blokeerida ka internetipanga kasutamine," lisab Gonjak.

Politsei soovitab rahakotis hoida vaid hädavajaliku koguse sularaha - varguse korral võib nii kaotada küll kotis oleva raha, ent kontol olev summa on pangakaarti PIN-koodidega kaitstud. "Seetõttu ei tohi kunagi kirjutada oma PIN-koodi pangakaardile või hoida seda koos pangakaardiga rahakotis," toonitab ta.