Milliseid stiilireegleid peaks üks õige mees alati järgima?Foto: Vida Press
Ilu ja mood
6. august 2016, 04:00

Milliseid stiilireegleid peaks üks õige mees alati järgima? (5)

Kuigi mehed kardavad kõike moega seonduvat nagu tuld, siis ei tasu arvata, et stiilireeglitest kinnipidamine teeb kedagi automaatselt moeahviks, kelle üle sõpradel on hea nalja visata.

Pigem tagab stiilireeglite järgimine selle, et näed alati hea ja maitsekas välja. Naistele annab see aga vihje, et tegemist on mehega, kellele läheb tema välimus korda ning kes ei pea kenasti riietumist sugugi nõrkuse tunnuseks.

Seega, milliseid reegleid alati järgida?

Sobita kokku eri materjalist rõivad

Kui kannad ainult puuvillast asju, siis näeb üldpilt suhteliselt nukker välja. Riietust aitab huvitavamaks muuta ka värvitoonide ja mustrite kombineerimine.

Kanna alati õiges suuruses riideid

Kui sa pole kindel, mis suurus sulle sobib või suuruste süsteem ajab mõttelõnga sassi, siis palu abi või proovi poes niikaua kuni leiad selle suuruse, mis sulle ideaalselt passib. Liiga suurte või liiga kitsaste riiete kandmine jätab sinust lohaka mulje.

Väldi logosid, mis karjuvad tähelepanu järele

See ei jäta sinust rikkamat või stiilsemat muljet, kui sul on üle kõhu Versace või Armani kirjutatud. Pea meeles, et tõeliselt rikkad ei kanna kunagi sellisete logode või brändikirjadega asju, mida pimedad ka näevad. Pealegi on see ka veidi labane.

Jälgi, et su pesu ja sokid oleksid korralikud

Pea meeles, et augud aluspükstes või sokkides ei ole head lisajahutuse pakkujad ning ketšupiplekk ei ole mälestus lahedast õhtust. Kõik, millel on augud, kulumismärgid, plekid, mida ei ole võimalik eemaldada, tuleb ära visata.

Jäta pintsaku või bleisri alumine nööp alati lahti

See on reegel, millest lihtsalt tuleb kinni pidada, mitte raiuda nagu rauda, et kui on nööbid, siis on nad mõeldud kasutamiseks. Nii tagad ka selle, et kui juhtud maha istuma, saad end endiselt vabalt liigutada ning pintsak ei näe seljas naljakas välja.

Õpi siduma lipsu

ja pea meeles, et lipsu ei tohi kunagi püksivärvli vahele toppida.

Kanna olukorrale vastavaid jalanõusid

Kui on pidulik üritus, siis pidulikud kingad. Kui lähed mõnele vabamale päevasele üritusele, siis eelista näiteks mokassiine.

Varbavaheplätud võiksid jääda randa. Kindlasti pea meeles, et tosse või tenniseid kandes ei tohiks need olla porised, mudased või mingil muul moel määrdunud.