Foto: Pop-up kohvik Saaremaal: Kuke kohvik + Kirbukas
Mitmesugust
5. august 2016, 15:56

Eestlased on kodukohvikutest lummatud

Eesti eri paigus kohtab aina enam ränd- ehk ühepäevakohvikuid, mille eesmärk on avada üheks päevaks oma aiaväravad ning pakkuda möödujale uusi maitseid ning lahedat elamust.

Aina enam avatakse kodukohvikuid kindla ürituse raames, olgu selleks siis Võsu Jazz, Arvamusfestival Paides või Viljandi Hansapäevad. Korraldatakse ka täiesti eraldiseisvaid kodukohvikute päevi, kus kõigil huvilistel on võimalus nii öelda enda köögiga kohale tulla - üks populaarseim on septembri alguses toimuv Uue Maailma Tänavafestival, mis avatakse külalistele kaheks päevaks.

Esimesed sellesarnased kohvikud said tegelikult alguse juba 2007. aastal Hiiumaal, ent selle populaarsus on kasvanud just viimaste aastate jooksul.

Terve augustikuu on veel ees, nii et võta ühe kodukohviku külastamine kindlasti selle suve plaanidesse! Kuni homseni on näiteks Saaremaal (vaata menüüd ja üritust SIIT!), Laimjala külas avatud Kuke kohvik + kirbukas, kus lisaks kodukootud maitsetele on võimalus ka garderoobi värskendada.

Kuke kohviku üks perenaistest on Vahvlihaldjas Liisel Vellend, kes koos oma perega mõnusat ja meeldejäävat elamust kõigile külastajatele pakub.

"See maanteeäärne talu on juba vanavanemate aegadest alati olnud avatud sugulastele, tuttavatele ja ka päris võõrastele teekäijatele. Keerulistel aegadel on Oeluse talus pakutud peavarju ja ninaesist suurelt maalt tulnud põgenike peredele, kes liikusid siit edasi sadamatesse, et põgeneda läände. Sõja ajal on talus peatunud ni ühe kui teise leeri sõdureid. Meie kallid mamma ja papa olid alati külalislahked vastuvõtjad. Ajad mõõduvad ja pöörduvad, kujunevad uued traditsioonid ja põhjused, miks selle teeäärse talu väravad ikka ja jälle avanevad tulijate ootuses," kirjutab korraldajapere enda Facebooki ürituse all.

Kas pole mitte armas? Minge neile külla - veel täna/homme on selleks võimalus ja saate kindlasti kustumatult sooja mälestuse siia viimaste suvenädalate lõppu.

Foto: Vanast sai kasulik uus ehk menüüd ajalehtedest (Pop-up kohvik Saaremaal: Kuke kohvik + Kirbukas)