Foto: Pixabay
Mitmesugust
10. november 2017, 11:26

Söögisooda on parim abiline majapidamises

Kas sa oleksid arvanud, et söögisooda võib sulle abiks olla nii isepruunistava kreemi eemaldaja kui ka hammaste valgendajana? Siin on 23 põhjust, miks pakk söögisoodat peaks igas majapidamises alati käepärast olema.

1. Hea juukseharja puhastaja
Ka juukseharjad/kammid vajavad aeg-ajalt puhastust ning söögisooda aitab eemaldada kinnistunud juukselakki või muid palsamijäänuseid. Võta üks suurem kauss või kraanikauss, lisa sinna 1 teelusikas söögisoodat ja seejärel leota enda juukseharja 15-20 minutit.

2. Aitab leevendada putukahammustuse sügelust
Sääsed teevad suvel liiga ja naksavad nii, et sügele või terve õhtu! Sügelemise leevendamiseks aitab aga mõnusalt soe vann, kuhu on lisatud pool tassitäit söögisoodat.

3. Pane hõbe läikima
Kui hõbeehted on kaotanud enda ilusa läike, siis keeda potis liiter vett, lisa sinna supilusikas söögisoodat, tükike foolimit ja leota seal enda ehteid 10 sekundit.

4. Naturaalne deodorant
Kui soovid katsetada naturaalset deodoranti, siis tupsuta õrnalt kaenla alla hoopis söögisoodat!

5. Hea hammaste valgendaja
Vala väiksemasse karpi natukene soodat ja hoia see hambapesu ajal käepärast. Hammaste valgendamiseks kasta hambahari korraks sooda sisse ja harja sellega hambaid.

7. Jalatsite ebameeldiva lõhna vastu
Higistamisel või kinniste jalanõude kandmisel võib seisad paratamatult silmitsi ebameeldiva lõhnaga - selle ärahoidmiseks raputa jalanõudesse pisut söögisoodat.

8. Hea küüntele
Kunstküüned või eriti tugev küünelakk võib muuta sinu loomulikku küüneplaadi tooni ja selle eemaldamiseks kasta küünepintsel sooda sisse ja kanna ringjate liigutustega küüntele - loomulik toon taastub sekunditega ja vana küünelakk kaob.

9. Töötab isepruunistava kreemi eemaldajana
Kui isepruunistav kreem on kogemata jätnud koledad triibud, siis nuustikuga hõõrumise asemel sega kokku sooda ja sidrun ning koledad laigud kehal kaovad nagu niuhti!

10. Kasuta kui kuivšampooni
Moodsa kuivšampooni puudumisel võib vabalt kasutada ka söögisoodat. See imab endasse rasu, higi kui ka õli.

11. Puhasta beebiriideid
Beebiriietega tuleb õrnalt ja ettevaatlikult ümber käia ning keemilise pesupulbri asemel kasuta hoopis soodat - sega täpselt sama palju vett ja soodat ning ongi õrn pesuvahend olemas.

12. Aitab sisselõigete puhul
Raseerimishaava korral tee vatipadi märjaks, raputa sellele näputäis soodat ja tupsuta katkisele kohale - sooda leevendab ärritust.

13. Muudab pediküüri lihtsamaks
Ehk aitab tugevad kannanahad pehmemaks muuta. Lisa kaussi soe vesi, supilusikas-paar soodat ja naudi umbes 15-20 minutit lõõgastavat jalavanni.

14. Taastab riiete erksuse
Enne pesupesemist raputa masinasse umbes kaks supilusikat soodat, sest see muudab sinu värvilise pesu erksana.

15. Lahendus punastele veiniplekkidele
Valgele pluusile tilgutatud punane vein ei ole veel maailma lõpp - eriti kui pesed kohe oma särgi sooja kraanivee all puhtaks ja kaasad protsessi ka pisut soodat!

16. Aitab seene- ja marjahooajal
Seente ja mustikate korjamine võib küll teraapiliselt ja mõnusalt mõjuda, ent järgmisel päeval mustikasiniste kätega tööle ilmuda küll ei tahaks... Appi tuleb taaskord sooda - hõõru käsi sooja vee ja soodaga ning käed saavad kiirelt puhtaks.

17. Kõrvetiste vastu
Kui kõrvetised vaevavad, siis joo pool klaasi vett, kuhu on segatud supilusikatäis söögisoodat.

18. Naudi lillede ilu kauem
Lisa vaasililledele supilusikatäie soodat ja nii hoiad vaasililli kauem värskena!

19. Veidra lõhna vastu külmkapis
Kraamid ja puhastad, ent millegipärast on külmkapis ikka veider lõhn? Üheks variandiks on külmkappi üks leivaviil paigutada, ent ka soodaga on võimalik ebameeldivaid lõhnu peletada - lahtine anum söögisoodaga imab halvad lõhnad endasse.

20. Munaroad toekamaks ja kohevamaks
Muuda omletid kohevamaks, lisades neisse iga kolme muna kohta pool teelusikatäit söögisoodat.

21. Tualettpoti puhastaja
Vala tassitäis soodat tualettpotti, lase sellel tund aega seista ja uhu siis poti sisu alla. Sooda puhastab tualettpoti sisemuse ja imab halva lõhna endasse.

22. Kõrbenud toit pannil
Eemalda pannilt kõrbenud toit, leotades panni enne pesemist 10 minutit soodalahuses.

23. Tõhus plekieemaldi
Sooda aitab eemalda plekke nii vaipadel kui ka polsterdatud mööblil.

Allikas: allure.com