Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
26. juuli 2016, 12:31

14 võimalust, kuidas romantika meie ellu ja suhetesse tagasi tuua

Tinderi näpuliigutused on romantika tapnud. Liblikaid lendab kõhus üha vähem. Aga naised vajavad romantikat nagu õhku. Dose – naistoimetaja isikus – on koostanud romantika loomise juhendi, millest tänapäevasel mehel nii mõndagi kõrva taha panna.

1. Sõrmuse kinkimine

Ma ilmselt ei aita feministlikule liikumisele just kaasa, kui unistan, et mees annaks mulle oma lõpusõrmuse või jaki, aga romantika plaanis on see ju kena, kas pole? Tänapäeval on nii, et kui mees viskab mulle paari higiseid dressipükse, siis ma kujutan ette, et ta on pakkunud mulle oma armastuse pükse. Oh, kuidas asjad on alla käinud. Muidugi pole meil kõigil graveeringuga lõpusõrmuseid või spordivõistkonna jakke, aga ka sümboolne sõrmus oleks tore. Või võiks mees ise teha temakesele kena kaelakee?

2. "Meie laul"

"Oma lugu" sisaldab te suhte olemust, essentsi. See on teie armastuse eriline meloodiline väljendus – nagu salasõna kuskil klubis. Kui olete juba viis aastat koos olnud ja su kallima varbaküünte lõikamise viis paneb sind tahtma teda peadpidi vetsupotti uputada, siis võid panna mängima "teie loo" – meenutusena sellest, et kunagi ta ju isegi lausa meeldis sulle.

3. Kohtingule lillede toomine

See on kena žest, mis näitab kaaslannale, et too pole lihtsalt järjekordne näpuviibutus Tinderis. Lillede toomine väljendab seda, et sa oled siiralt põnevil võimalusest temakesega aega viita.

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

4. Ukseni tulemine

Kui saadad naisele SMS-i "olen kohal", siis on see laisk ja AUTOPASUNA SIGNAAL on lihtsalt ebaviisakas. Ükski armastuslugu ei alga sõnadega "Ta lasi signaali ja ma jooksin ja siis sel hetkel ma lihtsalt kohe teadsin ..."

5. Head-ööd-musi

Esimesel kohtingul seksimine pole kuidagi vale, aga ehk võiks vana hea head-ööd-musi hoida uue suhte leeke pisut kauem lõõmamas? Lihtsalt mõte.

6. Pärast kohtamist helistamine

Kui mulle keelgi meeldib, siis ma olen nagu kass palava pudrukausi juures. Ma ei taha SMS-i ja ma ei taha oodata kolme päeva, et sinust jälle kuulda. Kui ma sellesse suhtesse panustan, siis tahan ma teada, et ma meeldin sulle samamoodi nagu sina meeldid mulle, kui mitte enamgi. Kohe, kui koju jõuad, siis helista ja ütle, kui ilus ma täna välja nägin. 

7. Telefonivestlus kella 2-ni öösel

Istusin 6. klassis öösiti telefoni otsas ja rääkisin oma peikaga. Mängisime sõnamänge ja küsisime teineteiselt küsimusi nagu "mis sa arvad, missugune suudleja ma olen?" Täiskasvanuna on tööleminek pärast öist kihistamist ja kõhus lennanud liblikaid samuti seda täiesti väärt. 

8. Mees kõnnib tänava pool

Ära lase mul tänavale kukkuda! Rüütel võtab oma daami asemel vastu selle löögi Hondalt.

9. Nimede kraapimine puusse

Tänapäevane armastuse avalik kuulutamine on devalveerunud selleks, et nimetähed kirjutatakse söögikoha vetsu seinale. Kui tänuväärne – inimesed saavad imetleda teie pühendunud armastust, ise samas tampooni vahetades.

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

10. Täielik keskendumine ja tähelepanu

Kas tõid mind välja selleks, et mind tundma õppida või ...? Mõned nipid. Pane telefon taskusse, ära muretse mängu pärast või selle üle, et keegi just sildistas su Facebookis mingil pildil. Kui sa võiksid vähemalt TEESELDA, et oled minu kohalolekust täielikult võlutud, siis on lootust millekski pikemaks.

11. Kirjade kirjutamine

Järjekordne näide sellest, kuidas tehnoloogia on pidurdanud meie võimet oma tundeid väljendada. Käsitsi kirjutatud kirja saatmine näitab, et sa hoolid.

12. Loa küsimine

Mis juhtus küsimustega "kas võin sulle helistada?" ja "millal sind jälle näen?"? Tänapäeval näib kohtamise puhul olevat nii, et luba on teha kõike, millal iganes see on parajasti mugav. 

13. Asjade nimetamine õigete nimedega

On muljetavaldav, kuidas me oleme suutnud kõrvale hiilida oma haavatavuse näitamisest. Suudame täielikult vältida fraase "kohtamas käima" või "käin temaga" ja kasutame selle asemel ebamääraseid tüdinud väljendeid, mis ebameeldival moel väljendavad meie huvi puudumist teise inimese vastu. Isegi siis, kui oleme inimesest tõesti huvitatud. "Ah, me lihtsalt hängime" või "Me ainult räägime". Tegelikult teed sa nii läbipaistva katse kõlada tüdinult. See on kaitsemehhanism, mis tõlkes võiks tähendada: "Ta ei tähenda mulle midagi, ausalt". Ma saan aru – sa ei taha tunda end seotult, juhul, kui sellest midagi välja ei tule. Aga kohtamas käimine oleks palju lihtsam, kui me oleksime rohkem otsekohesed ja vähem argpüksid.    

14. Tantsimas käimine

Usun, et kõik suhted oleksid tugevamad, kui need oleksid rohkem nagu Fredil ja Ginger'il (Astaire ja Rogers – legendaarne USA tantsu- ja filmipaar – toim). Ma ei pea silmas sellist tantsimist, kus mina hõõrun oma tagumikku vastu su kubet – see pole tegelikult üldse lõbus. Ma ei eelda, et sa oleksid hea tantsija. Tegelikult, ole isegi kuradi halb tantsija. Hindan meest, kes ei pelga oma tobeda stampliigutusega üle pingutada. Suutlikkus minna tantsupõrandale näitab enesekindlust ja miski pole sellest ligitõmbavam.