Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
25. juuli 2016, 11:56

TEEJUHT NÄOKARVADE PÕNEVASSE MAAILMA, 3. OSA: kuidas kasvatada ägedat habet?

Habemehooldustoodete müügiga tegelev võimsa habeme omanik ja selle valdkonna spetsialist Erik Bandholz on Real Man Real Style'i portaalis avaldanud ülipõhjaliku juhendi selle kohta, mida üks mees näokarvade kasvatamisest ja habeme hooldamisest võiks teada. Elustiil vahendab seda mitmes jaos, siinkohal viimane osa. 

Habeme kasvatamine (psühholoogiline pool)

Kui oled habemekasvatamise protsessis algaja, siis avastad, et suurim väljakutse on toimetulemine teiste inimeste reaktsioonidega. Kui oleksid üksinda üksikul saarel, siis seda probleemi poleks, aga teistsuguse välimuse loomine teenib kindlasti teistelt inimestelt kommentaare. 

Esimene ja raskeim väljakutse on suhtlemine endale kõige lähemate inimestega. Olen leidnud, et kui palud neilt tuge, siis enamasti on palve edukas.

Eriti, kui nad on mõistvad ja arvestavad sind kui indiviidi (kui nad seda pole, siis peaksid ehk leidma enda ümber toetavamaid inimesi).

Mulle meeldib öelda järgnevat.

"[Kallis lähedane], olen otsustanud kasvatada habeme ja ma tean, et see saab olema natuke teistsugune. See on miski, mida olen tahtnud ammu teha, aga kunagi pole mul selleks kindlustunnet olnud. Loodan kasvatada selle x kuuga ja mulle kuluks ära sinu tugi. Palun aita mind keerukatest aegadest läbi ja mul oma eesmärgini jõuda."

Kui nad on veidi tõrksad või pole 100% toetavad, siis meeldib mulle pillata midagi sellist:

"[Kallis lähedane], ma olen xx aastat vana ja mul on kavas veeta veel 50 aastat koos sinuga. palun anna mulle x kuud nendest 50 aastast, et saaksin proovida midagi, mis on minu jaoks väga oluline."

Kui see ei tööta, siis on kindla peale minek "Ma kasvatan habeme – see on minu keha".

Kui oma lähedastega hakkama saad, siis järgmisena pead saama mööda oma sõpradest ja sellest silelõugade galeriist töö juures.

Võid kasutada seda "vajan su tuge"-strateegiat, aga arvan, et mina nende puhul käiksin välja enesekindluse kaardi.

Kui nad su habet kommenteerivad, siis ütled lihtsalt "Põrgut, jah, kasvatan habet ja see saab olema rets!"

Inimesed tõmbuvad su enesekindlusest tagasi ja lepivad kiiresti su valikuga. Üks fraas, mida ma alati hoian oma peas, on see: "Vihkajad vihkavad alati".

Sa ei saa meeldida kõigile, ka ei saa sa kontrollida nende tegusid ja tundeid. Aga sa saad kontrollida oma tegusid ja tundeid ning sa pead tegema asju, mis teevad sind õnnelikuks.

Pealegi: sa saa kõiki rahuldada – aga saad rahuldada ennast.

Kui oled mõnd aega habet kasvatanud, siis leiad, et oled kohtunud üha rohkemate inimestega, kes teavad sind vaid kui seda habemega kutti.

Silelõugade galerii kommentaare hakkab vähemaks jääma ja sa oled lihtsalt see, kes sa oled – see vinge kutt.

Internetis on hulk gruppe, kes toetavad sind, kui sul on halb habemepäev. Minu lemmikud on /r/beards, Beardboard.com, ja BeardedGents.com. Laed sinna üles fotosid oma kasvavast habemest ja saad teistelt habemikelt positiivseid ja konstruktiivseid kommentaare.

Habeme kasvatamine on imeline kogemus, mida soovitaksin kõigil meestel elus proovida.

Kui see pole sinu jaoks, siis ära tunne end halvasti selle mahalõikamise pärast – aga sa võiksid proovida.

Sel teekonnal kasvavad sinu avatud meel teiste suhtes, kannatlikkus ja enesekindlus. Lõppkokkuvõttes: see on üks asju, mis aitab sul saada paremaks meheks.

Eric Bandholz Foto: www.beardbrand.com