Brad PittFoto: thehairstyler com
Ilu ja mood
22. juuli 2016, 09:17

5 klassikalist soengustiili, mis ei lähe iial moest

Mõned mehed mõtlevad kunagisele irokeesiharjale või mulletisoengule soojuse ja nostalgiaga. Aga selliste põgusate trendide tõusmise ja langemise kõrval on läbi aegade suutnud moes püsida viis soengut. Millised need on ja kuidas neid kujundada, vahendab Ask Men

Külglahk

1920-ndaid defineerinud soeng, külglahk, pole oma populaarsust kaotanud (viimastel aastatel ilmselt ka tänu "Mad Men'i" populaarsusele). "Klassikalise viisi puhul on juuksed pealael umbes 5 cm pikemad kui külgedel," selgitab Neville Hair & Beauty vanemstilist Jack Merrick Thirlway. "Tähtis on see, et nurgad mõlemal küljel oleksid ühtlaselt kandilised, säilitamaks maskuliinsemat [näo]kuju."

Eest peaksid juuksed olema pikemad, aga need peavad olema täpselt lõigatud. Kui eesmised juuksed kasvavad liiga pikaks, siis ei istu lõige korralikult või näeb liiga ühtlane välja.   

Lahku peaks tegema kammiga ja siis, kui juuksed on veel märjad. Otsi üles see koht, kus su juuksed oma loomulikul viisil tahavad lahku minna – see on igal mehel erinev – selle asemel, et püüda lahukohta kunstlikult tekkima sundida. Kui silmnähtavat lahkukohta pole, siis soovitab Thirlway sihtida umbkaudu kulmu keskkohta. "Kujundamiseks paneksin mina matti vaha märgadesse juustesse ja siis kuivataksin fööniga. See lisab püsivust ja sära, ilma et jätaks muljet, nagu oleks su pea tootega üle ujujutatud."

Tuntud inimesi sellise soenguga: Liam Hemsworth / Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe Foto: imdb.com

Põrinalõige

Kergesti hooldatav lahendus selge ärge-minuga-jamage vaibiga. Põrinalõige töötab eriti hästi kandilise või ühtlaste proportsioonidega näoga meeste puhul. Kel on geenidega vähem õnne olnud või kel on skalbil muhke ja sünnimärke, need saavad välimust pehmendada, jättes pealaele veidi rohkem pikkust. Hea juuksur peaks suutma kohandada seda klassikalist stiili sinu näokujuga sobivaks.

Kui lähed välja siilipea peale, siis on tegu algusest lõpuni juukselõikusmasina tööga ja pea tuleb üle käia umbes iga nelja nädala tagant. Kõik alla 3. astme tasemed paljastavad kolba ja sa näed rohkem välja "Fight Clubi" kui kontoritöötaja moodi. Ja kuigi tegu on suhteliselt lihtsa lõikusega, ei ole soovitav seda ise teha, kuna sa ei suuda töödelda oma kaela ja kukalt piisava täpsusega.

Ideaalne on soeng ka meestele, kes kalduvad juukseid kaotama või kel need õhukesemaks muutuvad.

Tuntud inimesi sellise soenguga: Wentworth Miller / Matthew Fox

Matthew Fox Foto: muzul.com

Lokipahmakas

Mõõdukas lähenemine lokisoengule tähendab mahedat tagaosa ja külgi, samas kui selle kaasaegsed kehastused sisaldavad ranget "ühenduse katkestust" pealael oleva pika ja mahuka pahmaka ning kompaktselt masinlõigatud nurkade vahel. Kahjuks ei näe kumbki õige välja, kui juuksepiir on taandumas. "Tuleb meeles pidada, et lokk lisab näole kõrgust ja pikkust, ehk sa ei taha sellega liiale minna, kui sul juba niigi on pikergune nägu," märgib Fowler35 loovdirektor Darren Fowler.

Loki kandmine tähendab igapäevast sõbrustamist fööniga. Fowler soovitab kasutada näiteks kuivšampooni spreid ja siis loki föönitamist, seda samas kammi või harjaga kergitades. 

Tuntud inimesi sellise soenguga: David Gandy / Ryan Gosling

David Gandy Foto: muzul.com

Prantsuse soeng

Sellest hoolikalt sasitud ja rohke tekstuuriga soengust on loendamatult variatsioone. Tegu on algusest lõpuni kääritööga ja seda saab kasutada pea iga näokuju puhul. Juuksed külgedel ja kuklal tuleks hoida suhteliselt lühikese ja mahedana, samas kui pealael on need piisavalt pikad, et neid saaks lükata tahapoole või pühkida küljele. Selle lõike lainelisus sobib eriti hästi meestele, kel on loomulikult lainjad juuksed.

See soeng sobib eriti küpsematele meestele, kes tahavad luua illusiooni paksematest juustest. "Juuksur peaks tekstuuri pealael kasvatama, lõigates juukseid allapoole, mitte horisontaalselt suunatud kääriliigutustega," ütleb spetsialist Adam Brady Londoni Ruffians'ist. Lisaks sellele tuleks juukseid külgedel ja kuklal tugevalt õhendada, loomaks kontrasti pealaega.

Tuntud inimesi sellise soenguga: George Clooney / Gary Barlow

George Clooney Foto: george-clooney.us

Sile kukal

Kui sul on sirged juuksed ja tugev juuksepiir, siis võib see soeng luua küpsemat elegantsi. Tegu on terava ja ilma jamamata lõigatud soenguga, mis toob esile terve näo, muutes nii vuntsid või habeme silmatorkavamaks.

Palu juuksuril ahendada külgi kääridega ja jätta pealael juuksed suhteliselt pikaks (10-12 cm). Hipsterid aga paluvad lõigata alt masinaga puhtaks. Juukselõikus võib olla lihtne, aga soeng vajab palju hooldamist: veendu, et kael on alati puhtaks raseeritud ja et pealael ei kasva juuksed nii pikaks, et tekiks mulletit (teise sõnaga ka "pardiperset").

Kujundamine ei saakski olla lihtsam: föönitades lükka juukseid kammiga otse tagasi ja viimistle juuksesalviga või mati pastaga. Väldi juuste liiga peadligi silumist, et sa ei näeks välja nagu Silvio Berlusconi.

Tuntud inimesi sellise soenguga: Zac Efron / Brad Pitt

Brad Pitt Foto: thehairstyler com