Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
18. juuli 2016, 14:13

MEESTEMOEMODELLI SOOVITUSED: moetrendid suvel 2016

Mood võtab kiirust maha, märgib Ask Men. Selle suve trendid tänuväärsel moel 1. septembriks ei aegu, vaid neid saab kapist välja võtta ja kanda ka tuleval suvel. "Näeme rohkem kulgemist ühest hooajast järgmisse," ütleb modellimaailma üks tuntumaid mehi, britt Oliver Cheshire. Järgnevalt tema ülevaade tänavustest (ja seega ka kestvatest) trendidest meestemoe maailmas.

Kivihall

"Kolm aastat tagasi kandsid pea kõik inimesed suvel beeže pükse," ütleb Cheshire. "Asjad on praeguseks veidi edasi liikunud. Valge on keerukas värv, sa ei saa pea midagi teha ilma neid määrimata. Kivihall on hetkel hea variant. See sobib enamiku värvidega, aga mina soovitaksin suvel miksida seda khakiga. Suvel on suurepärane värv ka mokakohvi-pruun."

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix
undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

Funktsionaalsus

"Mood pole kunagi olnud funktsionaalne – kuni praeguseni," ütleb modell. Kui arvestada, et isegi sellised nimed nagu Prada tulevad välja matkasandaalidega, siis tuleb kahtlustada, et tal on õigus.

"Nüüd on kõik hingav, kõik kannavad seljakotte, et käed oleksid vabad. On suured taskud, veekindlad ülikonnad, ülikonnad koos tossudega. Arvan, et mood muutub üha enam tehniliseks. See näitab, et sa võid olla stiilne, aga samas tunda end mugavalt ja funktsionaalselt."

"Paljud mu sõpradest on linnapoisid ja nad liiguvad üha eemale sellest ülikonna, lipsu ja ebamugavate kingadega mundrist. Nad lähevad tööle chino-pükste, polosärgi ja tossudega. Arvan, et see näitab, kui kaugele on asjad läinud."

Seemisnahk

"Nahkkingad on suvel lihtsalt kohutavad. Nad on higised, nad on ebamugavad, sa ei saa neid kanda. Seemisnahk on vastus. Kas otsid tosse või tenniseid, seemisnaha puhul on need mugavad ja stiilsed. Ja see kehtib ka jakkide kohta."

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuuba-kaelusega särgid

"See on suurepärane trend. Sel on huvitav kuju ja see avatud kaelus on suveks parim, kuna on hingavam."

"Ja teate, mis? Võib öelda, et Charlie Sheen oli üks neist inimestest, kes tõi selle tagasi moodi, kuna see oli praktiliselt ainus asi, mida ta kandis sarjas "Kaks ja pool meest".

Linane

"See läheb jälle sinna funktsionaalsuse teemasse. Linane on suveks suurepärane materjal – seda saab palju paremini triikida ja pesta kui varem. Ma ei kannaks seda täiskomplektina, aga linane ei seisne ka vaid särkides ja bleisrites. Praegu on päriselt ka võimalik leida head linast bomberjakki."

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

70'ndad

"Kui vaadata, mida teevad disainerid, siis on 70'ndad kindlasti tagasi. Laiemad püksid, isegi alt laienevad, kopsakamad kingad, tepitud jakid, lillelised särgid."

"Ja huvitav on see, et kogu see 70'ndate mõjutus sai alguse naistemoest – ja minu meelest näitab see päris palju selle kohta, kui kaugele on mehed valmis stiilis minema, kui valmis on nad proovima uusi asju ja ka sellest rääkima."

Kaks osa

"See on üks suur trend – kanda koos sobiva mustriga lühikesi pükse ja särke. Leia tugev lilleline või geomeetriline muster. See on natuke nagu deklaratsioon, aga neid ei pea ka koos kandma. Iga osa töötab ka omaette."