Edda Pauksoni horoskoobid

TROTSLIKUD TEISMELISED: "P*** kõik! See lubjakast vanem mind nagunii ei kuula!" (19)

LISA KOMMENTAAR

jeh9. juuli 2016, 16:00
Kõik sõltub kodust? Vaata mis ümberringi toimub! Kuidas laps oskab küsida taskuraha, mida vanemad anda ei suuda? Kes on seda lapsukest õpetanud vanematele selliseid tingimusi esitama? Kas kodu? Kes on õpetanud last vanemaid provotseerima ja vanemaid halvustama? Millal algas see aeg, kui lapsed saavad ränga haiguse - puberteedi? Mina küll ei näinud oma lapsepõlves selliseid haigeid, keda hormoonid oleksid segaseks ajanud. Ka pubekana tuleb inimeseks jääda.
Ema olla on väga loll.
Aeg läheb ja praegusele pubekale, vanemate mõnitajale, tasub ta enda elu , kodu, abielu ja lapsed kätte. Küllap siis ärkab mõnitaja ja hindab ema teisiti.
Ema olla
jehhile12. juuli 2016, 16:24
Vaata, kallikene, see lapsuke, kes suudab küsida ulmelist summat taskurahaks- seda last ei olegi õpetatud! Ei ole õpetatud, mis on elu väärtused ja pole osatud eeskujuks ollla. Olen enda lapsed suureks kasvatanud ja juba vanaema. Nii paljukest ütlen, et ülbitsejaks teismeliseks ei saada üleöö, et nüüd olen teismeline ja hakkan ülbama. Ülbitsejaks kasvatakse hoolimatus, ükskõikses keskkonnas tasapisi, nähakse pealt, kuidas vanemad käituvad ja teineteisesse suhtuvad. Lihtsalt teismelisena tunneb laps end ühtäkki suure ja tugevana ja laseb kogu selle endast välja! "Selle" all mõtlen ma seda, et teda pole osatud ei kasvatada, hoolimist välja näidata, teistega arvestamist, ega karistatud pahanduste tegemise eest! Nii, et ära üldista "praegused pubekad". Laps on perekonna peegel, oli, on ja jääb. Mõned inimesed lihtsalt ei sobi vanemateks. Küll aga ei saa seda öelda laste kohta, et mõni ei sobi lapseks. Kõik sünnivad ja vanematele jääb vastutus kasvatada imikust inimene, mõistlik inimene. Ega ta muidu ei kasva, kui ise eeskujuks ei osata olla.
Krista9. juuli 2016, 13:31
Olen nõus nendega, kes kirjutasid, et kõik algab kodunt- nõnda lihtne tegelikult ongi! Mul on 15 aastane tütar ja ülikoolis, 1 kursusel õppiv poeg. Eks teismeiga mõlema lapsega üle elatud. Oli ütlemisi ja tujutsemisi, ka uste paukumist, kuid taolisi nõudmisi või mulle, abikaasale või vanavanematele kehvasti ütlemist pole kummagi lapsega olnud. Võin kinnitada, et meid mehega lapsed austavad, sest ka meie austame oma vanemaid ning lapsed on kasvanud selles eeskujus. Vanemad, kes pole sünnist saati oma lastega tegelenud, asju selgitanud, ega õpetanud- just teismeeas saavadki "nautida" oma kasvatuse vilju ning selles eas hakata väänama ja kasvatama, on lootusetult hilja. Ei aita siin astroloogid, ega psühholoogid, kuna peeglisse tuleb vaadata just vanematel! Last süüdistada ja näpuga näidata, et ta on ebaviisakas ja ei kuula sõna, peaks ikka väga häbi olema. Teie, vanemad olete need, kelle peale näpuga näidatakse ja lastest on sesses suhtes kahju, et ühed õnnetud ning saamatud täiskasvanud on sirgumas :( Lapse sünnitamine on vastutus ning elutöö vanematele, et kasvatada mõistlik, endaga kenasti hakkama saav ja ambitsioonikas inimene! Rumal on see, kes loodab, et laps kasvab iseenesest selliseks...meie ainult teeme ja sünnitame, küll lasteaed ja kool kasvatab...Ei, kullakesed, kodu kasvatab ja seal elavad vanemad on eeskujuks. Kahju, et palju vanemaid on halvaks eeskujuks.
Noh, Krista?9. juuli 2016, 14:43
Ma olen 14. a. Saadan su pikalt kui sa mulle 500 nädalas ei maksa. Eks leia hea eeskuju minu kasvatamiseks kui seadus peale halbade ei lubagi. Ah, et kasvatus algab juba sünnist? Jah, aga tead, et seintelgi on kõrvad? Seega, iga naaber, kellele sa ei pruugi meeldida, võib su ükskõik, mis ettekäändel kohtusse kaevata. Ja mis oleks parim süüdistus? Last ei oska kasvatada. Inimesed on meelega tülli aetud, et neid paremini valitseda. Lastekaitseseadus on parim vahend "naabrile ärapanekuks".
...9. juuli 2016, 16:03
to krista, ära hõiska enne õhtut. Tuuled võivad pöörduda.
Uunu.9. juuli 2016, 13:05
Terve lapsepõlve ei saanud ma taskuraha. Esimese raha sain koolivaheajal tööd tehes. Kui haruharva isa andis, siis vaatasin, et kas vana on sassi läinud vä? Sellisele lapsele tuleb 500 korda jalaga persse anda.
Riisikas9. juuli 2016, 12:41
Huvitav, huvitav! Kas Paukson on ülipedagoog, et temalt nõu küsida? Ma tean, tähtede seis on selline, et teismelised/tatikad järjest häbematumaks lähevad, kui vanemad ei suuda asja ise paika panna.
****9. juuli 2016, 12:23
Mõtlesin samuti, et kui lapsevanemad nii lollid on, et Pauksoni poole pöörduvad, mis nende lastest siis ikka tahata. Vanasti oli telekas nalja saade, kus keegi küsis Pauksonite käest jalavalu kohta ja Pauksonid soovitasid jala maha raiuda ja köndile soola peale raputada, naersime pojaga seda saadet vaadates mis kole.
Tänapäeva vanematest jopskid ...9. juuli 2016, 09:56
eeskuju, eeskuju, selle asemel, et pöörduda selliste debiilsete probleemidega astroloogi/selgeltnägijate poole, minge vaadake parem peeglisse!
Max9. juuli 2016, 09:17
Milleks sellist mõttetust siin vegeteerida?! Kui pole kodust kasvatust olnud ja vanematel väärtushinnangud paigast ära, siis pole ka lapsest normal set loota... Kõik algab kodust!
Jah, teismelised:9. juuli 2016, 09:48
inimene õpib eeskujust - kui on kehvad vanemad, kes lapse elule hoogu anda ei oska, siis ei õpi ka järeltulija lendama ja roomab samamoodi mudas edasi.
Parteid aitavad ja toovad lapsed 16-selt valima, KOV on esiteks, vaatame edasi.11. juuli 2016, 10:59
Hiljuti olid nad ometi nii hakkajad ja ka tasutagi tublid, aga praegu ollakse juba mures?
Kasvatage ka oma lapsi nii, et 2-aastaselt juba loevad, hiljem valivad juhtival kohal oleva partei ja... no presidendiks ei peagi saama, mitmed ei pea lihtsalt vastu.
Vabakavatus!9. juuli 2016, 10:03
Ära löö last, jonnivale lapsele vitsa anda ei tohi!
Ära tutista, ära pane nurka ja ära karista ka kuidagi teisiti. Ära tee kõva häält!
Ära piira pahandusetegija takuraha ega pane koduaresti!
Ära jumala pärast last ekspluateeri ega tööle sunni. Isegi mitte kartuleid koorima, poes käima, prügiämbrit välja viima või trepikojast ajalehti tooma.Sest see on rige ekspluateerimine, mille peale laps võib kohe lastekaitsesse helistada ning sinu peale kaevata!
Sellised on kodu jaoks kohustuslikud reeglid! Nii et pigem hakkab kõik peale juba enne kodu, eluvõõraste ametnike ning seaduseandjate peaoludest. Selline vabakasvatus on pigem küll vaba-kasvatamatus.
hm9. juuli 2016, 08:59
Kõik teised saavad....
Ma kasutasin pubekana täpselt samu sõnu. Selle ea tunnus on provotseerida, miks vanemad seda tõsiselt võtavad, ei saa aru.
Laps tuleb selle jutuga pikalt saata ja kõik. Pole tal kusagile minna, sõltuv nagu ta on.
to hm9. juuli 2016, 10:16
Mina 15-16 sena küll sellist jama ei ajanud. Meie elasime maal, üsna kehvades oludes. Ja mina teadsin suurepäraselt, kui palju meil raha on ning mis midagi maksab. Muidugi tegi meele kibedaks, et teistel sama vanadel poistel oli kõik. Olid käiguvahetusega jalgrattad, olid mopeedid. olid moekad riided ning jalatsid. Olid transistorraadiod ning kassettmakid. Mõnel isegi importträni. Keskkoolis mõnedel juba oma Jawad, kuhu tüdruk tahaistmele võeti ja kohvikusse või tantsupeole sõidutati. Kohvikus välja tehti. Sellistel oli iseteadvust ning tüdrukute juures lööki.
Aga mina seda ei saanud. Sest ema teenis miinimumpalka ja tegi pikki päev. Ning isa alimendid olid kopikad. Taskuraha sain vaid 1 rubla nädalas (6 koolipäeva peale jaotatuna 16 kopikat päevas) Mina pidin maal mehe eest rabama. Lehmale heina niitma, aiamaa kavama, sõnnikut vedama ja talvepuid varuma. Poes käima, ahjud kütma ja süüa tegema. ning kui ema oli tööl, siis ka lehma lüpsma. Ja väiksemate eest hoolitsema. Minust sai juba väga varakult täiskasvanu. Juba siis, kui teised klassikaaslased lulli lõid ja vanemate rahadega laiasid.
!9. juuli 2016, 10:21
Kui mina oleksin sellist jaa ajanud, sellist taskuraha nõudnud, mis ületab kogu pere kuu eelarve, siis oleksin mina lihtsalt vemmalt saanud. Aga eks katsu nüüd urvaplaastrit anda. Kohe oleks lastekaitse kukil, oleks kohus ning kinni minek käes. Nii et las imbetsiilsed noorukid aga lõugavad, nõuavad, esitavad ultimaatumeid, las terroriseerivad. sest see on nende väljendusvabadus, nende võõrandaatud inimõigused.
Mimm9. juuli 2016, 12:14
Lastekaitse kukil? Ongi hea kui selle parasiidist plärtsuja minema viivad! Las rahuneb kuskil turvakodus mõnda aega, küll mõistus ükskord pähe tuleb.
! to Mimm9. juuli 2016, 15:03
Põhimõtteliselt on sul täiesti õigus. Vahest siis ehk hakkab kapriisitseja ka oma kodu ning kodusoojust hindama, mõistus tuleb pähe tagasi. Aga milline lapsevanem seda taluda suudab? Tehakse pigem ükskõik mida, et vaid lapse ära viimist vältida. Sest selline "karistus" on lapsevanemale kordades valusam, kui mingile ennast täis kollanokale.
Tead, teismeline?9. juuli 2016, 07:41
Mul on odavam lasta sul vegeteerida küla peal edasi kui maksta 500 euri nädalas.