Foto: Helin Loik
Mitmesugust
7. juuli 2016, 17:18

Mida smuuti sisse kindlasti panna ei tohiks?

Öeldakse ju ikka, et viska kõik vähegi tervislikud asjad blenderisse, mikserda ära ning vitamiinirikas jook ongi valmis. Millest aga soovitatakse smuutitegemisel kohe kindlasti hoiduda?

Smuutid.ee soovitab enda blogis (vaata siit!) kindlasti vältida järgmised asju:

  • Suhkur. Suhkru lisamine smuutisse on üks kõige halvemaid valikuid, sest lisatavad puu- ja juurviljad sisaldavad juba looduslikku päritolu suhkrut.

  • Poemahlad. Poemahlad sisaldavad niisamuti palju suhkruid ja lisades smuutisse magustatud mahla, saab tervislikust smuutist hoopis midagi ebatervislikku.

  • Jogurt. Jogurti kasutamine on väga populaarne, aga ka siin on oluline jälgida, missugust jogurtit kasutada. Smuutit tehes väldi maitsestatud ja magustatud jogurteid. Iga sellise jogurtiga lisad juurde suhkrut ja muid lisaained, mida sa sinna tegelikult ei taha. Vali maitsestamata jogurt!

  • Piim. Ära tee smuutidest piimakokteile! Piima lisamine smuutisse peaks olema täiesti välistatud, kuna see raskendab seedimist (tekitab ka gaase) ja ei lase puuviljadest/marjadest tulevatel toitainetel organismi imenduda.

  • Jäätis. Sama lugu on ka jäätisega, mis lisab smuutile ebatervislikke rasvu ja suhkruid. Kui soovid saada jahutavat külma smuutit, siis kasuta valmistamisel külmutatud puuvilju (banaan, ananass), marju või jääd.

Smuuti vedeldamiseks soovitatakse aga kasutada hoopis vett - kraanist tulev külm vesi sobib väga hästi. Lisaks sobivad vedeldajana ka mandli-, riisi- ja kookospiim, värskelt pressitud mahl või kookosvesi.

Allikas: smuutid.ee