Kultuur
4. juuli 2016, 19:05

4 lihtsat nippi, kuidas maitsetaimi värsketena hoida (2)

Suvi on isekasvatatud maitsetaimede noppimise ja maitsmise aeg ning loomulikult on sama oluline ka nende värskuse ja roheluse säilitamine. Siin on neli lihtsalt ja kasulikku nippi, kuidas ürte pärast korjamist värsketena hoida.

Kasuta majapidamispaberit
Tee paber kraani all õrnal märjaks ja aseta ühks kiht paberit karbi põhja. Seejäral lao karpi maitsetaimed, kata need taaskord ühe niiske majapidamispaberi kihiga ning sule karp. Lisaniiskus aitab ürtidel paremini ellu jääda.

Maitsetaimed nagu lilled
Suhtu ürtidesse niisamuti nagu lõikelilledessegi - trimmi neid juurtest ning kui sa ei soovi neid külmkappi asetada, siis hoia jahedas ning varjulises kohas.

Appi tuleb taassuletav kilekott
Lisa purgipõhja vesi, aseta ürdid vee sisse ning kata ürdid õhukindlalt kilekotiga. Nii säilib petersell, basiilik või rosmariin külmkapis nädalaid. Pane purk külmkapi kõige pimedasse nurka ja vahepeal vaheta ka vett.

Ürdid jääkuubikuteks
Haki maitsetaimed, laota need veekuubiku-konteinerisse, kalla vesi peale ning pane sügavkülma. Külmutamine aitab samuti neid värsketena hoida.