Burkinis moslemi koolitüdruk Saksamaa Freiburgi basseinis ujumistunnis.Foto: AFP / Scanpix
Ilu ja mood
1. juuli 2016, 13:25

BURKIINID KEELATUD! Austria linn nõuab basseinis ujujatelt tavalisi ujumisriideid (17)

Austria Hainfeldi linna ametnikud keelustasid linna ujumisbasseinis burkiinide kandmise.

Burkiinid on keha pealaest jalatallani kattev ujumiskostüüm, mida kannavad mosleminaised. Alam-Austrias asuva Hainfeldi linnaametnikud põhjendasid selle keelamist sanitaarnõuetega. "Burkiinide kandja enam basseini ei saa,“ formuleerisid nad määruse.

Keelustamise idee pärineb parempoolsesse Vabaduseparteisse kuuluvalt linnanõukogu liikmelt Peter Terzerilt. Linna meer Albert Pitterle kinnitas, et nüüdsest peavad ujujad kandma vees sanitaarnõuetele vastavaid ujumisriideid. Pitterle sõnul ei ajendanud keelu kehtestamist muu, kui see, et tegelikult on sobivate ujumisriiete kandmine kehtinud juba aastakümneid. Seoses võimalike seksuaalrünnakutega basseinis arutas linnavalitsus ka sealse turvalisuse üle ning linnapea soovis turvameetmeid tugevdada.

Hiljuti oli Viini lähistel Mistelbachi linna ujumisbasseinis seksuaalrünnak, mille peale linnavõimud kehtestasid varjupaigataotlejatele ajutise ujulasse sisenemise keelu seniks, kuni turvameetmeid täiendati.

Šveitsi linnas Baselis keelati hiljuti avarad burkiinid põhjendusega, et neid oli raske tänavarõivastest eristada.

Selle aasta alguses aga alustas Briti kaubamajade kett Marks&Spencer burkiinide tootmist Euroopas, vastates üha kasvavale islamimoe turule, kombineerides moodsa disaini moslemite kombekuse põhimõtetega.