Foto: Sven Arbet
Kultuur
27. juuni 2016, 14:47

Väiksed kodused trikid, mis teevad elu lihtsamaks

 1. Kui sul jääb kohvi üle, siis selle asemel, et väärt kraam ära valada, pane see jäävormi ja kasuta teinekord soojal ajal jääkohvi valmistamiseks.

2. Et pärast smuutide tegemist blenderi puhastamine konti ei murraks, vala sinna sorts vett, veidi nõudepesuvahendit ning pane masin tööle. See puhastab masina nii hästi, et sulle jääb vaid loputamise vaev.

3. Sul on alles viimane tilk lemmikparfüümi? Pihusta see tavalise kehakreemi sisse - see seguneb potsikus kreemiga ja nõnda saad veel pikalt enda lemmiklõhna nautida. 

4. Hoia alati varuks üks tühi ketšupipudel. Sa ei kujuta ette, kui mugav on selles pannkoogitainast teha! Lööd sinna vaid paar muna, piima, jahu, suhkrut ja raputad. Pealegi säästad sa end nii nõude pesemise vaevast, sest seda on palju lihtsam loputada, kui pesta kausse ja visplit.

5. Lisa munakeeduvette väike lusikatäis söögisoodat. Ära karda - muna mekki see ei muuda. Küll aga koor muna küljest lihtsamini lahti.

6. Puhasta oma nõudepesusvamme mikrouunis. Vaid viis minutit ja kõik bakterid surevad.

7. Kui sul on kiire päev, aseta triikimist vajad riided puule ja pane need vannituppa. Samal ajal kui sina kuuma duši all käid, aurutuvad riided täiesti sirgeks.