Foto: STANISLAV MOSHKOV
Mitmesugust
14. juuni 2016, 11:44

Kuus asja, mida ilusate juuste nimel teha EI TOHI!

Iga naine soovib endale säravaid ja kauneid juukseid, kuid paraku tehakse nende saamiseks vigu, mis juuste seisukorda veelgi halvemaks teevad. Bustle tõi välja kuus viga, mida naised tegema kipuvad.

1. Liiga sage pesemine

Kuna šampooniga pesemine ja juuste kuivatamine teeb juuksekarva palju kuivemaks, võiks igapäevase peapesu asemel paar korda nädalas läbi ajada kuivšampooniga. Tänu sellele püsivad su juuksed veel paar päeva puhtad ja nõnda hakkavad nad ajapikku hoopis aeglasemalt rasvaseks minema.

2. Suvaliste toodete kasutamine

Igaüks meist on poest haaranud mõne soodusmüügi ajal poest suvalise palsami ja šampooni. Kuid paraku võib sellega oma juustele karuteene teha. Iga juuksetüüp vajab erinevat hoolitsust ja kui sa enda juuksetüüpi hästi ei tea, küsi juuksurilt järele. Tema saab sulle soovitada ka just sulle sobivaid  tooteid.

3. Liiga kuuma veega pesemine

Paljud armastavad tulikuuma dušši, kuid juustele on kuum vesi kõige suurem vaenlane. Kõige kasulikum oleks pead pesta külma veega, kuid kui see tundub liiga hirmutav, siis leigega. Muuseas, mida soojem vesi, seda kiiremini kaovad su juustest ka värvipigmendid. Seega aitab jahedam vesi ilusat juuksevärvi säilitada.

4. Lohakas loputus

Kui sa juuksehooldusvahendeid peast korralikult välja ei pese, muututvad su juuksed palju kiiremini rasvasemaks. Seega, kui sulle tundub, et nüüd küll sai kõik välja pestud, loputa üks kord veel!

5. Liiga palju vahendeid

Kuigi võib tunduda, et võimalikult palju maski, palsamit ja juukseõli teeb su juuksed mõnusalt siidiseks, siis tegelikult muutub tulemus suisa vastupidiseks. Parem oleks hooldusvahendeid peanahale üldse mitte panna, vaid määrida neid tagasihoidlikult vaid juukseotsadele.

6. Duši all juuste harjamine

Märgade juuste kammimine lõhub su juukseid hirmsal kombel. Enne harjamist tee juuksed vähemalt rätikukuivaks!