Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
14. juuni 2016, 14:27

Lisatud Eesti Kundalini jooga õpetajate ühingu video!

VIDEO | Kundalini jooga muudab keha paindlikumaks ja treenib ka kõige väiksemaid lihaseid (1)

Maailmas, mis liigub meeletu kiirusega, kogeb üha enam inimesi vajadust astuda rattast välja ja esitada küsimusi iseenda, elu ja universumi kohta. Üks viis nendele küsimustele vastuse leidmiseks on jooga.

Jooga õpetab inimest maha rahunema, sügavamalt mõtlema ja keskenduma olemisele tegutsemise asemel. On mitmeid erinevaid joogastiile, mis sobivad eri iseloomude ja eri soovidega. Üks neist on Kundalini jooga, mida tihti nimetatakse ka kokkuvõtvaks joogaks, sest see hõlmab endas kõiki teisi joogapraktikaid. Seega oma olemuselt on Kundalini jooga intensiivsem kui kõik muud.

Kundalini on naiselik jõud, mida kujutatakse kerra tõmbunud maona. See on kõike läbiv elujõud. Kundalini asub kehas sabakondi juures ja tõustes läheb ta mööda selgroogu läbi kuue energiakeskuse ehk tšakra ja väljub seitsmenda energiakeskuse kaudu. Kundalini annab inimesele piiramatu energia ja sügavama nägemuse elust ja oma rollist maailmas.

Kundalini jooga peamine eesmärk on Kundalini energia äratamine ja tõus ning seeläbi oma tõelise olemuse tundma õppimine, selle kaudu on võimalik avada kogu oma spirituaalne potentsiaal.

Kundalini jooga on väga kasulik tervisele. See muudab keha paindlikumaks ja treenib ka kõige väiksemaid lihaseid, mis tavatreeningute juures puudutamata jäävad. Samuti mõjutab see tugevalt ajupoolkerade tööd ja aitab leida nende vahel tasakaalu. Nii muutub inimene rahulikumaks ja tasakaalukamaks.

Tallinna kesklinnas asuvas Dharamsaalis tegutsev Kundalini jooga õpetaja Anand Raj kirjeldab oma suhet Kundalini joogaga järgmiselt: „Kundalini jooga on minu jaoks hüpe iseendasse. Südamehäält usaldades olen sattunud parimatesse arengu ja kasvu tingimustesse. Igast väljakutsest on midagi kaasa võtta, et kasvada parema tasakaaluni ja jõuda harmoonilisemasse ühendusse oma neutraalse meelega.“