Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
14. juuni 2016, 11:07

Kas grupiseks võib su suhte rikkuda?

Askmen toob välja viis küsimust, mille peaksid endale esitama enne seda, kui hakkad tõsiselt planeerima kolmekafantaasia elluviimist. 

Fantaasiad on su seksuaalelu igati tervislik osa ja ühtlasi suurepärane viis püsivalt mängimisele pöördeid juurde lisada. Ja kui sa hakkad mõtlema räpasematele tegevustele, mis su nimekirjas on, siis kolmekas on ilmselt edetabelis üsna kõrgel kohal. Kaks alasti naist, kes tahavad magada vaid sinuga, kuid ühtlasi hullavad ka teineteisega – enamiku meeste jaoks ei ole siin mingit küsimust. Aga kui sa oled tõsises suhtes, siis ei pruugi magamistuppa ekstra käte- ja tissipaari toomine olla just kõige parem idee.  

Kui kolmeka tegemine tõuseb teemaks suhtes olles – sõltumata sellest, kas tahaksid linade alla tuua teise mehe või naise –, siis on see riskantne otsus, mis võib negatiivselt mõjutada teie ühenduse usalduslikkust, siirust ja tugevust. See võib olla seksikas kogemus, aga kui sa tahad olla enda suhtes aus: oma partneri nägemine kellegagi, kes pole sina, on esmaklassiline baas ägedaks armukadeduseks.

"Paljud inimesed võivad mõelda, et neile meeldib see idee, aga kui nad on seda teinud, siis kahetsevad. Lõpuks kujuneb see millekski piinlikuks, mida ei naudita. Mõned inimesed ei suudagi oma suhet pärast kolmekat korda saada, kuna üks või mõlemad partnerid on armukadedad ja selles suhtes ebakindlad, mida see tähendas, kuidas see teisele tundus, kas nautis seda ja kas oli parem," ütleb psühholoog Nikki Martinez. "Mõned on kasutanud seda kui katset päästa kahjustatud suhet, ilma seda tegelikult tahtmata. Kuid see harva parandab midagi, pigem teeb hullemaks."

Kui sul on mõttes korraldada kolmekas, siis seksieksperdid soovitavad sul eelnevalt kaaluda selle puudusi, küsides endalt enne lahtiriietumist järgnevad küsimused.

1. Mis sind motiveerib?

Martinez soovitab nii meestel kui naistel kirja panna, mis see on, mis paneb neid tahtma kolmekat. Jättes kõrvale selged seksuaalsed aspektid, mis sind üles kütavad, süvene põhjalikult sellesse, et miks sind see asi huvitaks. Kas sellepärast, et sinu suhe sind ei rahulda? Kas su seksuaalelu on sind ära tüüdanud või sa kardad, et su partner kaotab rutiini tõttu huvi?

Seksuaalnõustaja ja seksuoloog Dawn Michael soovitab neid märkmeid omavahel võrrelda, veendumaks, et põhjendused ühilduvad. Ta on paljude paaride puhul leidnud, et on suur lõhe selle vahel, mis teeb neid kolmeka ideele avatuks, ja ootuste vahel. Kui üks partner tahab lihtsalt vürtsi lisada ja teine teeb seda oma partneri rahuldamiseks, kartes, et see ta muidu maha jätab – siis ei ole sellest kogemusest midagi head oodata.

2. Kas sa oled valmis armukadeduseks?

TheFearlessMan.com'i asutaja Dave Schultz hoiatab, et kui hakatakse ületama monogaamse suhte piire, siis peaksid algajad olema ettevalmistatud suureks emotsioonide massiiviks, mis kindlasti kolmeka käigus vallandub.

"Kolmekal on olemas su suhte rikkumise võimekus, eriti juhul kui sinul ja su partneril pole seda tüüpi intiimsuste kogemust. Kolmekas võib olla laastav kogemus valgustava ja hüpererootilise kogemuse asemel," selgitab ta. "Armukadedus, isiklikud ebakindluskohad ja teised keerukused peavad olema hästi teadvustatud ja läbi räägitud, enne kui lisate tiimi uue mängija."

3. Kas te ikka olete sellest päriselt rääkinud?

Niisiis sa oled olnud pikalt koos ühe partneriga. Ja kuigi teil on olnud su elu parim seks, oles sa alati olnud uudishimulik selle suhtes, kuidas oleks mängida koos mitme partneriga. Kuigi see on normaalne fantaasia ja mõlemapoolse huvi korral tore kogemus, võib isegi sellest oma partnerile rääkimine osutuda teemaks, mis tema tundeid sügavalt haavab.

Schultz ütleb, et ainus viis selle vestluse algatamiseks on teha seda ettevaatlikult, kuid avatult ja ausalt. "Kolmekas on keerukas teema, kui olete abielus, pikaajalises suhtes ja/või tõsiselt armunud. Sellises suhtes olles peaksite arutama, millised on igaühe ebakindluskohad ja millisel tasemel armukadedus on mängus," soovitab ta. "Kui armukadedus ja ebakindlus pole teemadena eelnevalt kaetud, siis võid sa süüdata väga laastava suhtepommi süütenööri. Vestlus peaks olema erapooletu. Kas su partner tahaks proovida või mitte. Anna talle alati võimalus tõmmata igal ajal ja igal võimalikul põhjusel pidurit." 

4. Keda sa tahaksid teiega ühinema?

Eksperdid soovitavad suhte puhul kutsuda kolmekaga ühinema pigem mõni võõras inimene, mitte keegi, keda sa tunned. Isegi, kui see on keegi, keda sa vaevu tead. Miks? Mõtlemine teistest inimestest oma elus on osa inimeseks olemisest, aga kui sa viid selle kolmekaga järgmisele tasemele, siis kaldud sa ohtlikult petmise poole.

Ideaalis on kolmekas selleks, et tuua teie seksuaalellu natuke põnevust, mitte selleks, et põhjustada uusi või parandada olemasolevaid probleeme.

5. Mis juhtub pärast?

Mõtle sellele: sina ja su partner osalete kolmekas. Te räägite sellest pärast. Lähed duši alla. Tuled tagasi abieluvoodisse ja te olete endiselt seesama paar, kes te olite enne seda, kui see kõik juhtus. Teil on kuum teema, millest rääkida. Kui see teile mõlemale meeldis, siis võib-olla on see miski, mida võiks teinekordki teha.

Kui sul on kahtlusi, et su partner pole 100% asjas sees või kui sa ise pole päris kindel või mis veelgi tähtsam – see võiks midagi teie vahel lõhkuda –, siis pole see hea mõte.

"Tugevas suhtes paarid, kes tahavad oma seksuaalellu põnevust lisada, peaksid võtma seda kui puhast lõbu kõigi asjasse puutuvate inimeste jaoks. Kui kogemus on läbi, siis peaks paar naasma tavaellu tundega, et see oli vaid seksuaalne kogemus, mida koos nauditi," ütleb Michael.