Foto: Penelope Russak
Inimesed
11. juuni 2016, 09:00

Proovi Merlyn Uusküla tervislikku suvesnäkki!

"Kõigile meeldib vahel häid snäkke süüa, aga tihti on need rasvased ja ebatervislikud. Pakun välja ühe uue ägeda viisi, kuidas saab gurmee maitseelamuse, seejuures jäädes tervislikuks," kiidab Merlyn Uusküla. 

Lauljatari selle suve uueks lemmikuks läheb vaja beebipogandeid, kõrgkvaliteedilist seesamiõli ja Eesti uuest Manuela maitseainepoest pärit kahte segu - roheline dukah ja punane dukah. Rohelises dukahis peidavad ennast röstitud mandlik, pistaatsiapähklid, must seesam, apteegitill, suhkur ja sool. Punases aga röstitud mandlid, valge sesam, paprika, apteegitill, köömned, koriander, suitsutatud paprika, cayenne pipar, suhkur, sool.

Merlyn soovitab toimida nii: lõika beebiporgandid pooleks, dipi korraks seesamiõli sisse ning seejärel maitseainesegu sisse, et segu kinnituks. Ja ongi valmis! "See kooslus, mis tuleb kokku, on lihtsalt mega-mega!" kiidab lauljatar. "Seesamiõli väikses koguses on tervisele ka kasulik, seepärast muretsema ei pea ning nii saate erinevaid köögivilju ka nt. koolilastele edukalt „söödavaks' teha,“ julgustab Merlyn omaleiutatud snäkki proovima.