Foto: Lev Dolgachov
Mitmesugust
9. juuni 2016, 16:59

Lapsevanem hoiatab: Lotte nutitelefon võib tuua ootamatuid kulusid!

Blogija Liivi kirjutab oma ajaveebis, kuidas ta pahaaimamatult oma lapsele Lotte telefoni kinkis, kuid lõpetas 40eurose arvega mängude mängimise eest.

Liivi hoiatab, et telefonis olnud ikoonidega mängud ei ole mingid suvalised mängud, vaid sellised mängud, mida saab ainult päris raha eest aktiveerida. "Lapse käes käis see lihtsalt, sest esimeseks nupuks (mis on tavaliselt see, millega saab mängimist alustada) oli “purchase” (ostmine) ning edasi tuli siis ilmselt inglisekeelne info ja nupp “accept and buy”(osta). Vastuseks tuli sõnumiga kood ja see sõnum maksis kena kopika, kokku suutis laps proovida 11 korda erinevaid mänge, enne kui tuli minu juurde ja kurtis, et mängud ei lähe tööle," seletab naine, kuidas suur arve tekkis.

Suure arve pärast on õnnetud nii lapsevanem kui ka laps, kes nüüd uut telefoni kasutadagi ei saa. "Ma ei tea, mis lõkse see veel sisaldab ja milliseid üllatusi need kaasa võivad tuua," on Liivi umbusklik ja soovitab teistel vanematel antud telefonist "mängud" üle vaadata või ära kustutada.

Lähemalt saad lugeda Liivi blogist SIIN.