Pakistani naisedFoto: Vida Press
Maailm
8. juuni 2016, 16:39

JÄLLE TULESURM: Pakistani ema pani salaja abiellunud tütre põlema (18)

Pakistanis põletati surnuks taas noor naine. Seekord nuhtles oma sõnakuulmatut tütart lihane ema. Tütar oli perekonna nõusolekuta abiellunud oma armsamaga.

Lahore’i politsei võttis 50aastase Parveeni vahi alla kahtlustatuna oma tütre tapmises. Ema oli tütre Zeenat Rafiqi koju meelitanud, ta voodi külge sidunud, kütusega üle valanud ja põlema pannud, kirjutas BBC.

Reenat oli armsamaga põgenenud ning abiellunud nädal aega tagasi. Nad läksid elama mehe sugulaste juurde. Ema aga meelitas kurikavalalt tütre koju, lubades talle lepitust ja korralikku pulmatseremooniat. Tütar jäi uskuma. Politsei ütles, et neiu kehal oli ka piinamise jälgi ning teda oli kägistatud.

Kuu aja jooksul on see Pakistanis juba kolmas naisepõletamise juhtum. Kõik kolm naist olid eiranud sealseid konservatiivseid abiellumistavasid ning langenud seepärast nn aumõrva ohvriks. 

Eelmisel nädalal panid mehed põlema noore kooliõpetaja Maria Sadaqati, kes oli koolidirektori poja abieluettepaneku tagasi lükanud. Neiu hukkus. Mai alguses aga põletasid külavanemad surnuks teismelise, kes oli armsamaga põgenenud.

Eelmise aastal tapeti Pakistanis oma sugulaste poolt teadaolevalt üle tuhande naise, kuid mitte kõik sarnased nn aumõrvad ei ole avalikkuse ette tulnud, teatas Pakistanis tegutsev sõltumatu inimõiguste komisjon.