Foto: KALEV LILLEORG
Mitmesugust
2. juuni 2016, 16:08

Ilukool! Täna õpetame sind klassikalist maniküüri tegema

Punane küünetoon on paljude naiste lemmik. Peale selle, et see sobib igas olukorras, mõjub see ka seksikalt ja pilkupüüdvalt.
Viili küüned. Ära n-ö sae viiliga küüneplaati edasi ja tagasi, vaid tee seda ühes suunas. Küüned võiksid olla pigem lühemad, sest nii püsib lakk kauem. Pikad küüned murduvad ja mõranevad kergemini. Lükka tagasi küünenahad. (Kalev Lilleorg)
Alati alusta aluslakiga. Esiteks kaitseb see küüneplaati kollakaks minemise ees, teiseks ühtlustab küüne pinna ning kolmandaks pikendab värvilaki püsivust küüntel vähemalt paar päeva. Lase lakil kuivada. (Kalev Lilleorg)
Kanna värvilakki alati kõigepealt küüne keskmisele osale, seejärel külgedele. Võõpa küüned vähemalt kahe kihi lakiga, kui lakk on väga õhuke, siis kolme kihiga. (Kalev Lilleorg)
Pealislakk on värvilaki püsimisel väga tähtis ja punane saab sellega eriti ilusa läike. Kata hoolikalt just küünte tipp, see tagab värvilaki pikaajalisema püsimise. Lase tund kuivada. Pealislakki võib iga päev küüntele uue kihi kanda. (Kalev Lilleorg)

Artikkel ilmus esmakordselt ajakirjas Naisteleht 2016. aasta jaanuaris.