Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
30. mai 2016, 12:51

Selle kevade moereeglid meesterahvale

Kuidas ka soojemal ajal stiilselt riietuda, õpetab Men'sHealth

Kas tead, kes näeb sinus alati kõige paremat? Su ema.

Kõigi teiste inimeste puhul peaks esmamulje andma info selle kohta, mis sorti mees sa oled – või tahaksid olla. Ja see tähendab, et oma riietust peaksid sa kriitiliselt jälgima. 

Hiljutises uuringus selgus, et inimesed hindasid hästiistuvate ülikondadega mehi rohkem raha teenivate ja enesekindlamatena – võrreldes meestega, kes kandsid kotjaid pintsakuid. Ja seda vaid viiesekundilise pildivaatamise põhjal.  

"Minu jaoks algab kõik pükstest," ütleb tuntud Kanada filminäitleja ja produtsent Ryan Reynolds. "Kui leiad paari, mis sulle hästi sobib, siis võid teha kõike. Sealt on edasi lihtne. Lisa T-särk ja pintsak."

Tõlge: isegi teksad ja puuvillakangast püksid peaksid välja nägema, nagu oleks rätsep need sinule õmmelnud.

Kolm kevadist moereeglit, mida tasuks igal mehel silmad pidada.

1. Leia oma värv

Ehita garderoob üles värvidest, mis sobivad su nahatooniga ja sa näed alati välja nagu noor tervise ja tarmukuse musternäidis. Isegi siis, kui sul juhtub olema metsik ja peadpurustav pohmell (muidugi hüpoteetiliselt). 

Kuidas seda teha?

Kui sul on kahvatu nahk, siis hoia eemale erksatest värvidest. Nad "pesevad sind välja", ütleb Leatrice Eiseman Pantone'i värviinstituudist. Pehmemad varjundid, eriti sinise, roosa ja rohelise toonid näevad sinu juures paremad välja.

Tumedana nahaga meestel on veidi lihtsam. Sa võid selga tõmmata nii pehmemaid kui erksamaid toone – iga värv, mis moodustab su nahaga kontrasti, tõmbab positiivselt tähelepanu.

Kui sul peaks olema oliivikarva nahk (Eestis ilmselt mitte kuigi sageli – toim), siis mine kapi juurde ja viska minema kõik kollakasrohelised särgid, sest nendega näed sa välja nagu sookoll Shrek. Vali sügavamad värvid, näiteks türkiissinine või sinakasroheline.

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

2. Kingad peavad läbima temakese ülevaatuse

Tead, ka naistel on lift-silmad. Ja need liiguvad mööda sind kuni jalalabadeni välja.

Küsisime enam kui 700 Women’s Health'i lugejalt, missugune meeste aksessuaar ütleb kandja kohta kõige rohkem ja 72% vastas, et kingad.

Parim valik on klassikalises stiilis, täisnahast ja õmmeldud pealistega kingad.  

Lõpeta mõtteviis, et kingad soetatakse lühikeseks ajaks. Investeeri kvaliteeti, leia hea kingsepp ja need näevad aastaid uued välja. 

"Meeste kingad arenevad aeglasemalt kui naiste omad, nii ei lähe nad kiiresti moest välja," ütleb stilist Jacqui Stafford.

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

3. Võimas tumesinine sobib peaaegu kõikjale

Lähtuvalt selle sõjaväelisest päritolust jätab mereväesinine kandjast mulje kui juhi materjalist – usaldusväärsest ja enesekindlast. 

"See on kõige mitmekülgsem ja peenem värv iga mehe tööriiete hulgas ja seda võivad kanda kõigi nahatoonidega mehed," ütleb disainer Uri Minkoff.