Need ongi selle kevadsuve ägedaimad aksessuaaritrendid.Foto: Vida Press
Ilu ja mood
28. mai 2016, 06:00

Tiaara pähe, nöör kaela ja kett keha ümber. Need ongi selle kevadsuve ägedaimad aksessuaaritrendid (4)

Kevad ja suvi on kindlasti aksessuaarisõbralikumad aastaajad kui näiteks sügis või talv, sest ilmselt pole karvase äärega saapad, sall, müts ja kindad ühe põhjamaalase jaoks eriti meelierutav kooslus. Küll aga saab oma aksessuaarimängu uuele tasemele viia just siis, kui ilmad on soojemad.

Selle kevadsuvise hooaja aksessuaaritrendid on seinast-seina. Ühel pool on küllaltki tagasihoidlikud, teisel jälle natuke julgemad ja mõnele ehk isegi tuntava kiiksuga trendid.

Silmatorkavad kotid

Valgete kottide kõrval on moes ka sellised, millel on graafilised mustrid, silmatorkavad detailid või kontrastsed värvitoonid. Sobib kindlasti neile, kellele meeldib tähelepanu ja kes ei põe palju sellepärast, et järgmisel hooajal ei pruugi käekott enam nii trendikas olla ja tuleb seetõttu uus soetada.

Valged käekotid

Valge käekott on ilmselt sama üllatuslik kevadsuvine trend kui see, et igal kevadel hakkavad lilled õitsema. Positiivne on selle juures aga kindlasti see, et valget käekotti saab suvel kõikide asjadega sobitada ning ka järgmisel aastal ei pea paanitsema, kas see ikka on piisavalt moekas oma käevangu võtmiseks.

Suured sõrmused

Suured sõrmused Foto: Vida Press

Kui muidu levis moes arusaam, et kui on silmatorkav, siis ainult üks korraga, siis sel hooajal on see reegel muutunud. Nimelt on nüüd kõige stiilsem see, kui sõrmi kaunistab korraga mitu massiivset sõrmust.

Kehaketid

Kehaketid Foto: Vida Press

Ühest küljest lihtne, kuid samas ääretult seksikas ja tähelepanu tõmbav ehe. Neid võib kanda nii riiete peal või siis hoopis rannas bikiinidel. Viimase puhul tuleks ette vaadata päevitusrantide suhtes.

Jalaketid

Jalaketid olid ääretult populaarsed 1990ndatel, kuid on nüüd tagasi moepildis. Ja mis veel karjuks rohkem suve järele kui seda teeb õrn jalakett?

Kaelarihmad

Kaelarihmad Foto: Vida Press

Või siis vähemalt kaelarihma meenutavad metallist või ükskõik millisest muust materjalist kaelakeed on endiselt populaarsed. Seejuures, mida põnevama välimusega niinimetatud choker’i nime kandvad ehted on, seda parem. Lihtsuses peitub küll võlu, kuid suvel peab ka lihtne veidi särtsakas olema.

Ülipikad kõrvarõngad

Ülipikad kõrvarõngad Foto: Vida Press

Kui tavaliselt vaadatakse viltu, kui keegi on endale kõrva pannud nii pikad kõrvarõngad, et need õlgadelt tolmu pühivad, siis praegu ongi kõige-kõige trendikam selline kõrvarõngas, mis kandja kaelast mitu sentimeetrit pikem.

Kellele kahe sellise tolmupühkija kandmine tundub liig, siis võtke teatavaks, et ka ainult ühe taolise kõrvarõnga kandmine annab tugevad trendipunktid.

Kaelarätid

Mida kannab klassikaline pariisitar alati ümber kaela? Kaelarätti! Sel hooajal on see lihtne, kuid tegelikult väga naiselik trend, jõudnud Prantsusmaalt ka kaugemale. Vihjena võib öelda sedagi, et ka meestemoes on kaelarätik väga populaarne ning neilgi tasuks endale selline hankida.

Käevõruhunnik

Käevõruhunnik Foto: Vida Press

Milleks kanda üht, kui käsivarre ümber mahub rohkem? Seega, mida rohkem käevõrusid õnnestub ümber käevarre mahutada, seda stiilsem!

Nahknöörid

Pikad nahknöörid on samuti üks praegusi trendiröögatusi. Tegemist on hipiajastust pärit trendiga, mis on sel aastal tõelise comeback’i teinud. Nagu paljud hipitrendid, on ka selle puhul oht, et kui figuur ei võimalda, siis on seda trendi väga keeruline välja kanda.

Antud juhul peaks siis kael olema pigem saledamapoolsem, et nöör kaela ümber väga imelik välja ei näeks. Samuti peaks jälgima, et peenike nöör kaela ei sooniks ega jätaks muljet, et üritad ennast üles puua.

Prossid

Prossid teevad endiselt võidukäiku ning olgu öeldud, et tegemist pole sugugi mingi vanamutitrendiga, vaid prossi on väga äge kanda ka noorematel. Seejuures tasub teada, et korraga võib kanda nii ühte kui ka mitut prossi. Eriti stiilne on kaunistada prossidega näiteks ühevärvilisi jakke, et neile särtsu juurde anda.

Läbipaistev

Olgu selleks siis läbipaistvast plastist kõrvarõngad või läbipaistvad käekotid-kingad. Läbipaistvus on tõeline trendiröögatus. Kindlasti halb uudis neile, kes enda kotti kord aastas koristavad või lihtsalt kannavad kaasas selliseid asju, mida pole vaja tervel maailmal näha.

Aafrika suguharu ehted

Aafrika suguharu ehted Foto: Vida Press

Teatav Aafrika mõju on endiselt ehtetrendides. Selliste ehete puhul tasub meeles pidada, et mida värvilisem, looduslähedasem ja massiivsem, seda uhkem.