Foto: Tiina Trolla
Naisteleht 28. mai 2016 13:00
Sel nädalavahetusel tasub katsetada tiramisu tegemist. Usu, see maius viib keele alla isegi kõige nõudlikuma maitsega nautlejal!

Rabarberitiramisu maasikatega

Valmistamisaeg: 4 tundi

6 portsjonit

Põhi:

3 kanamuna

1 dl suhkrut

0,5 dl nisujahu

0,5 dl kartulijahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

Rabarberimoos:

500 g rabarberit

3 spl vett

1,5 dl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

Täidis:

2,5 dl vahukoort

250 g mascarpone-juustu

3 spl kanget kohvi

peale 3–4 spl kakaod

kaunistuseks 400 g maasikaid

Viiluta rabarberid õhukesteks seibideks ja pane need natukese veega vaiksele tulele podisema. Lisa vanillsuhkur ja suhkur. Keeda rabarberid pudruks (u 10 minutit) ja jahuta.

Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks. Sega omavahel nisu- ja kartulijahu ning küpsetuspulber, lisa kergelt segades munavahule. Aja saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali (40 x 30 cm) ning küpseta 225 kraadi juures umbes 6 minutit. Kummuta põhi suhkruga kaetud küpsetuspaberile ning eralda küpsetamisel kasutatud paber.

Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor, lõpupoole lisa juurde toasoe mascarpone-juust ning kange kohv.

Lõika jahtunud koogipõhi neljaks võrdseks tükiks ja kata esimene kiht kõigepealt rabarberimoosiga, selle peale tõsta vahukoore-mascarpone-segu, seejärel tõsta peale uus koogipõhja kiht. Jätka samamoodi, kõige pealmiseks kihiks jäta vahukoore-mascarpone-segu. Kõige peale puista kakaod. Lase koogil enne serveerimist vähemalt 3 tundi seista. Paku värskete maasikatega.